A-Team

Marc Brys: “Het was een zeer goede stage”

De spelers en staf van OH Leuven zijn sinds zondagavond terug van de winterstage in het Spaanse Algorfa. Coach Marc Brys blikt tevreden terug.

“Het was een zeer goede stage. We kennen de accommodatie in Algorfa, want het is al de vierde keer dat de club er op stage gaat. Het is er gewoon top” opent coach Brys. “Tijdens een stage zijn er drie zaken heel belangrijk: rust, goed en gezond eten en een goed trainingsveld. Al die factoren zijn daar aanwezig om er een geslaagde stage van te maken.”

De nadruk tijdens de stage lag op volume gaf de coach al mee bij het vertrek. “We hebben elke dag drie keer getraind, een ochtendloop en twee veldtrainingen. Maar naast volume hebben we ook op passing patronen getraind en we hebben verschillende zaken in balverlies, balbezit, aanvallend en defensief opzicht uitgeprobeerd,” aldus Marc Brys.

In totaal waren er 25 veldspelers en 3 doelmannen mee op stage, waaronder Siebe Schrijvers. “Siebe doet het enorm goed. Hij doet nog niet alle trainingen mee en het is nog altijd een beetje opletten in de wedstrijdvormen, maar hij staat al ver in zijn revalidatie. Het is ook mooi om hem opnieuw te zien lachen omdat hij opnieuw op een voetbalveld staat.”

Ook assistent-coach Sven Swinnen was mee naar Spanje. Swinnen kwam over van KV Mechelen en volgt de naar Marokko vertrokken Issame Charaï op. “Sven is een zeer goede, slimme en bekwame trainer en ik ben blij dat hij erbij is. Iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken en het is nu aan ons om die werkwijze te integreren in onze staf. Een stage is daar ideaal voor.”

Tijdens de stage stond er ook een wedstrijd tegen Olympique Lyon op het programma. Een wedstrijd die onze jongens verloren met 5-3. “Het was een heel goede wedstrijd, van beide ploegen. Lyon is toch een ploeg van een niveautje hoger en het was heel interessant om te zien wat we tegen hen konden doen. Maar ik ben blij over de prestatie van onze jongens.”

Over twee weken staat de bekerwedstrijd tegen KV Kortrijk op het programma. Een wedstrijd waar coach Marc Brys enorm naar uitkijkt. “We hebben de heenronde met een heel goed gevoel afgesloten. Tegen Kortrijk willen we deze goede lijn doortrekken. De beker is een doel. Of het realistisch is? Dat valt nog af te wachten,” besluit Brys met een knipoog.

Koop je abonnement