A-Team

Marc Brys: “Geen evidentie om tegen Anderlecht opnieuw iets te rapen”

Na de 2-0-nederlaag tegen STVV ontvangt OH Leuven zaterdagavond RSC Anderlecht. Een ploeg die de Leuvenaren in de voorbije ontmoetingen goed lag. Coach Marc Brys benadrukt dat het niet vanzelfsprekend wordt om opnieuw punten te pakken.

“Wat mij enerveert, is dat we de match tegen Sint-Truiden verloren hebben”, blikt coach Marc Brys nog terug op vorig weekend. “Ten eerste was het een aanslag op ons werk dat die match gespeeld is. We zijn professionals en konden niet brengen wat we wilden. Dat geldt voor beide teams. Ik wil het echter niet als excuus gebruiken, want dan ben je een Calimero.”

“Zij kwamen op voorsprong door een non-fase. Wij gaven een hoekschop weg en stonden daar fout te dekken. Zeker als er zoveel wind is, moet je dan compacter staan. Dat is jammer. Daarna hadden wij 70 procent balbezit. In de eerste helft kwamen we echter niet aan hun doel.”

“In de tweede helft werd dat veel beter ingevuld. Veel meer lopende mensen. Bij momenten speelden we heel goed voetbal, maar we maakten geen doelpunt. Daarom is het moeilijk om die nederlaag te accepteren.”

Koop je abonnement