A-Team

Marc Brys: “De wedstrijd tegen Eupen zal heel bepalend zijn”

Een verplaatsing naar Eupen. Dat staat er zondagavond op het programma voor OH Leuven. Een wedstrijd waar er toch wel wat op het spel staat, weet ook coach Marc Brys.

OH Leuven en Eupen speelden in de Jupiler Pro League nog maar drie keer tegen elkaar. Tweemaal was er een puntendeling. Eerder dit seizoen won Eupen met 1-4. Exact een jaar geleden speelden we voor het laatst in Eupen. Driemaal kwamen we toen op voorsprong, maar op het einde stond er 3-3 op het scorebord.

Eupen kwam afgelopen donderdag nog in actie. “Ze speelden niet hun beste wedstrijd tegen Anderlecht”, zegt coach Marc Brys. “Ik zag ook hun drie wedstrijden voor die halve finale van de beker.”

“Ze hebben weinig punten gepakt de laatste tijd, maar ze geven geen twintig kansen weg op een wedstrijd. Het is altijd heel solide en moeilijk te ontwrichten. Ook voor Anderlecht was het geen walk-over.”

“Het wordt een moeilijke wedstrijd. Die gesloten aanpak heeft hen een paar punten opgeleverd. Het is helemaal geen slecht elftal. Er zit wel wat talent in. Alleen is het echte vuur er wat weg. Dat was er in het begin van het seizoen wel en toen deden ze het heel goed.”

Onze jongens hebben het niet makkelijk tegen gesloten tegenstanders. “Laat het zondag dan maar voor dit seizoen de doorbraak zijn waar we ook tegen een moeilijk en stug team kunnen winnen. Het zal niet gemakkelijk zijn.”

OH Leuven telt 37 punten, waarmee het op een gedeelde elfde plaats staat. We hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Nummer acht Genk heeft 44 punten achter haar naam staan.

“Het klopt dat we moeten winnen als we nog een kans willen maken op play-off 2. We hebben weinig alternatief. De wedstrijd tegen Eupen zal heel bepalend zijn. Daarna komen er wel nog wat wedstrijden die kunnen tellen aan.”

“Als elfde of tiende eindigen, is geen futiliteit. Ik vind dat een wereld van verschil. We eindigden vorig seizoen elfde. Het blijft een geweldige uitdaging om beter te doen. Als wij tiende eindigen, doen wij beter en is de uitdaging behaald”, besluit Brys.

Koop je abonnement