A-Team

Marc Brys: “Belangrijk om Charleroi op de juiste manier op te vangen”

OH Leuven ontvangt op zaterdagavond 10 september om 20u45 Sporting Charleroi in het King Power at Den Dreef Stadion. Coach Marc Brys kijkt vooruit op de wedstrijd tegen de zesde in het klassement.

Nog geen tickets?

Koop hier

OH Leuven telt na zeven speeldagen een punt meer dan de Carolos, maar coach Marc Brys voorspelt een moeilijke wedstrijd. “Charleroi heeft veel talent in hun ploeg. Ze gebruiken eigenlijk het systeem dat wij de voorbije twee seizoenen hebben gespeeld. Daarnaast hebben ze voor mij beste middenveld van België met veel technisch vermogen, balrecuperatie, grinta en scorend vermogen. Het wordt belangrijk om ze op de juiste manier op te vangen en ons eigen spel te spelen. We willen elke wedstrijd winnen en ook morgen gaan we voor de overwinning.”

Dinsdagavond om middernacht sloot de transferperiode. Voor OH Leuven werd het een rustig einde van een drukke transferzomer. Vooral voor Mathieu Maertens was er nog nadrukkelijk interesse, maar de kapitein bleef in Leuven. “Heel de club had hem die transfer gegund, want hij heeft al veel voor ons betekend. Het is een positieve gast, gaat altijd voorop in de strijd en is een fantastische kerel om mee samen te werken. Maar het zou natuurlijk een grote aderlating geweest zijn, mocht hij vertrokken zijn. Ik ben uiteraard ook wel blij dat hij er nog is,” besluit coach Marc Brys.

Koop je abonnement