fbpx
A-Team

Mandela Keita naar Antwerp

OH Leuven jeugdproduct Mandela Keita (21) trekt opnieuw naar Antwerp FC op uitleenbasis tot het einde van het seizoen. Antwerp bedong ook een aankoopoptie onder voorwaarden. De middenvelder speelde al van eind januari tot het einde van vorig seizoen op uitleenbasis voor de Great Old. Hij won daar ook meteen de Beker van België en de landstitel.

Mandela, geboren en getogen in Leuven, speelde nagenoeg heel zijn voetbalcarrière (sinds 2009) voor OH Leuven. Enkel in het seizoen 2014-2015 speelde hij 1 jaartje bij de jeugd van KRC Genk. Op 21 maart 2021 speelde Keita voor het eerst met de eerste ploeg in de Jupiler Pro League. Hij maakte zijn debuut in en tegen KV Mechelen. Het seizoen erop speelde Keita zich in de basisploeg en werd hij aan het einde van het seizoen verkozen tot speler van het jaar door de supporters. Mandela speelde in totaal 40 wedstrijden voor OH Leuven, de laatste afgelopen weekend tegen RWDM.

Vorig seizoen liep hij een blessure op aan de voet in de voorbereiding en miste daardoor zijn seizoensstart. Hij werd eind januari uitgeleend aan Antwerp FC en dat werd een succes. Mandela won met Antwerp zowel de beker als de titel. Deze uitleenbeurt krijgt nu een vervolg. Mandela was deze zomer ook actief op het EK voor beloften in Georgië.

Coach Marc Brys gunt Mandela Keita deze overstap: “Ik ben fier dat Mandela Keita na zijn debuut 2 seizoen geleden zich zo ontwikkelde. We hadden Mandela ook graag bij ons gehouden, maar gunnen hem zeker zijn overstap naar Antwerp. In zijn uitleenbeurt vorig seizoen was hij al succesvol door de titel en de beker te winnen.”

De club wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. Mandela zal altijd een Leuven boy blijven en maakt onze OH Leuven Banqup Academy trots.

Koop je abonnement