A-Team

Mandela Keita: “Een compliment dat Antwerp zich moest aanpassen aan ons”

Ondanks een zeer goede wedstrijd trok OH Leuven zaterdagavond in eigen huis tegen Antwerp (0-1) toch aan het kortste eind. Onze jongens kregen de bal maar niet in doel en Antwerp deed dat uit een zeldzame kans wel. Middenvelders Mandela Keita en Xavier Mercier geven hun analyse van de wedstrijd.

“We hadden zeker het gevoel dat er meer in zat en zijn allemaal zeer ontgoocheld”, stelt Mandela Keita. “In de eerste helft konden we 2 of 3-0 voorstaan. Met een tikkeltje geluk wist Antwerp er 0-1 van te maken.”

“Zij begonnen heel agressief, maar uiteindelijk kregen we dat na tien minuten onder controle en hielden we de rust in de ploeg. In de tweede helft deden zij het achteraan op slot. Ze hebben ook kwaliteit achteraan en pakten het heel goed aan. Wij konden niet scoren.”

“Wij voetbalden echt heel goed en hebben 80 tot 90 procent van de wedstrijd gedomineerd. Het is eigenlijk een compliment als je ziet dat Antwerp zich na de rust heeft aangepast aan ons systeem. Jammer genoeg konden we niet winnen.”

“Het klopt dat dit een probleem is waar we dit seizoen vaker mee kampten. Er waren veel wedstrijden die we verdiend konden winnen, maar uiteindelijk eindigde het in een gelijkspel of een nederlaag. Volgens mij heeft dat met een tikkeltje geluk te maken. Nog één wedstrijd en dan vakantie? Neen, natuurlijk niet. We gaan blijven verder werken”, besluit Keita.

“Het is frustrerend, want we verdienden helemaal niet om te verliezen”, vult aanvoerder Xavier Mercier aan. “Antwerp scoorde uit een actie dat je niet eens als een kans kan omschrijven. En op het einde was er de knal van Nainggolan, maar dat was alles.”

“Ons spel was dit seizoen beter dan vorig seizoen, maar we waren overduidelijk minder efficiënt. Om dat laatste draait het in voetbal.” “We wilden onze supporters nog een goed resultaat in eigen huis schenken. Ze waren alweer talrijk aanwezig. Een doelpunt van ons bleef uit en zo konden onze supporters jammer genoeg geen feest vieren”, besluit Mercier.

Koop je abonnement