A-Team

Malinov: “Een verdiende driepunter”

OH Leuven won afgelopen zaterdag met 2-1 van KV Oostende. Een doelpunt van kapitein Mathieu Maertens helemaal op het einde besliste de wedstrijd. Kristiyan Malinov domineerde op het middenveld en analyseert voor ons de wedstrijd.

“Het was geen makkelijke overwinning,” opent Kristiyan Malinov. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We gaven KV Oostende te veel ruimte en kregen snel een doelpunt tegen. Na 20 minuten begonnen we echter beter te voetballen en creëerden we veel kansen, maar de bal ging er niet in. De tweede helft begonnen we wél scherp en scoorden we al snel de gelijkmaker. Nadien ging het tempo wat uit de wedstrijd, maar bleven we toch de gevaarlijkste ploeg. Het winnende doelpunt van Mathieu helemaal op het einde van de wedstrijd deed enorm veel deugd. Al bij al een verdiende driepunter!”

Niet alleen de spelers, maar het hele King Power at Den Dreef ontplofte bij de late treffer van onze kapitein. “Onze supporters tillen ons al een heel seizoen naar een hoger niveau. Het is heerlijk om in zo een sfeer te voetballen.” Na zes speeldagen staat OH Leuven op een knappe vierde plaats in het klassement. “We moeten niet te veel naar het klassement kijken, want het seizoen is nog lang. De groep wilde vooral bevestigen na de mooie overwinning op Standard.” Volgende week staat de verplaatsing naar Anderlecht op het programma. Opnieuw een stevige test voor OH Leuven, maar Malinov relativeert. “Het is een wedstrijd zoals een andere. Ook naar daar gaan we voor de drie punten.”

Koop je abonnement