fbpx
A-Team

Maertens schiet ons met twee doelpunten voorbij AA Gent

OH Leuven heeft zondagavond een knappe 2-1-zege geboekt tegen KAA Gent. Mathieu Maertens wist tweemaal te scoren.

Slechts één wijziging in de twee basiselftallen. Coach Oscar Garcia bracht Sagrado aan de aftrap in plaats van Schingtienne. Bij KAA Gent koos Vanhaezebrouck voor dezelfde namen.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Gandelman kreeg meteen een grote kans en even later ging een afgeweken schot van De Sart net naast. Ook Leysen moest zijn kunnen al snel tonen na een schot van Tissoudali.

Na negen minuten lag de wedstrijd even stil. Ricca en Pardo bleven liggen na een luchtduel. Onze verdediger moest naar de kant. In zijn plaats kwam Schingtienne. Na het hervatten staken we een eerste keer onze neus aan het venster. Sagrado kon net niet bij een voorzet van Thorsteinsson. Aan de overkant hield Leysen een poging van Samoise uit zijn kooi.

Tweemaal op voorsprong

Halfweg de eerste helft klommen we op voorsprong. Maertens legde na een mooie aanval de 1-0 goed voorbij bezoekende doelman Roef. De gelijkmaker van Gent volgde snel via Pardo.

Iets na het halfuur trof diezelfde Pardo de lat. Het bleef goed op en af gaan. Thorsteinsson probeerde het zonder succes met een plaatsbal.

Het bleek slecht uitstel, want even later was het wel raak. Opnieuw was het Maertens die het net deed trillen. Onze aanvoerder scoorde fraai vanuit de draai.

In de blessuretijd van de eerste periode had Maertens bijna zijn derde doelpunt beet, maar hij kon net niet bij het leer.

Geen doelpunten meer na de pauze

De tweede helft begon zoals de eerste. Gent nam de eerste mogelijkheid voor zijn rekening via Samoise. Leysen stond pal. We reageerden met een optimistisch schot van Banzuzi in het zijnet.

Leysen duwde aan de overzijde een verraderlijke voorzet van Samoise over, waarna het spel even verwaterde. Garcia greep in en haalde doelpuntenmaker Maertens en Maziz eraf voor Braut Brunes en Misao.

Sagrado kwam dicht bij de 3-1. Hij had echter te veel tijd nodig en werd nog net afgeblokt. Tien minuten voor affluiten kroop Sagrado in de rol van aangever. Akimoto werd gevonden op de rand van de zestien. Zijn schot ging rakelings over.

Braut Brunes leek er na een tegenaanval op aangeven van Thorsteinsson alsnog 3-1 van te maken met een heerlijk lobje. De VAR gaf echter buitenspel aan. Bijna kregen we het deksel nog op de neus. Eerst duwde Leysen een kopbal van Pardo uit zijn doel en twee minuten later probeerde Pardo het met een lob die eindigde in het dak van het doel. We hielden uiteindelijk goed stand.

“Ik ben heel blij dat we de beste ploeg in deze Europe Play-offs hebben verslaan”, stelt coach Oscar Garcia na afloop. “De mentaliteit van mijn spelers was heel goed, ondanks het feit dat we bijna voor niets spelen. We speelden om te winnen en dat moeten we altijd doen.”