fbpx
A-Team

Louis Patris verlengt zijn verblijf aan Den Dreef!

Louis Patris (21) verlengde vandaag zijn overeenkomst met OH Leuven tot maar liefst 2027. Patris kwam in 2015 over naar onze Academy waar hij van bij de U15 doorgroeide tot basisspeler in de eerste ploeg.

Louis begon te voetballen bij RWA Sauvenière en erna bij RCS Bossiérois vooraleer in de jeugdacademie van Standard Luik terecht te komen. In 2015 stapte Patris over naar de jeugd OH Leuven.

In 2019 won Louis met onze U21 de titel en tekende hij vlak erna ook zijn eerste profcontract bij OH Leuven. Bij de start van het seizoen 2019-2020 sloot Patris voor het eerst aan op de zomerstage van de A ploeg. Zijn debuut in de A ploeg volgde in maart 2021 tijdens de Jupiler Pro League wedstrijd tegen Antwerp. OH Leuven won met 2-0. Die tegenstander ligt hem, want dit seizoen scoorde Louis zijn eerste doelpunt op de Bosuil tegen Antwerp. Eind vorig seizoen gaf Patris zijn eerste assist in en tegen Seraing. Patris gaat op dit elan verder en gaf dit seizoen al 5 assists. De aalvlugge verdediger draagt zo sinds de wedstrijd tegen Oostende het Pro Assist shirt als beste assistgever tot nu toe in de Jupiler Pro League.

Patris doorliep ook alle nationale jeugdreeksen van de U16 tot de U19.

CEO Peter Willems is tevreden dat er opnieuw een jeugdproduct doorbreekt en dat Patris een overeenkomst tekent tot 2027. “We zijn fier op de manier waarop Louis Patris zich ontwikkelde van jeugdspeler tot een volwaardige A-kernspeler. Dit seizoen stond hij elke wedstrijd al in de basis en liet hij van zich spreken. Zijn traject is een voorbeeld voor de vele talentvolle jeugdspelers die samen met onze Academy coaches elke week hard werken en het beste van zichzelf geven.

Louis Patris is ook blij met zijn nieuwe overeenkomst: “Ik wil de technische staf en de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben en me dit contract aanboden. Ze zijn altijd in mij blijven geloven. Ik blijf mijn uiterste best doen om samen met de club en de supporters mooie momenten te kunnen beleven.”

Koop je abonnement