fbpx
A-Team

Louis Patris naar RSCA

RSC Anderlecht en OH Leuven hebben een akkoord gevonden over de overgang van Louis Patris naar paars-wit.

Louis Patris kwam in 2015 over van de jeugd van Standard Luik. Hij speelde vanaf de U15 in alle jeugdreeksen bij OH Leuven. In 2019 won Louis met de U21 de titel. Nadien tekende hij zijn eerste profcontract. Patris maakte in maart 2021 zijn debuut in de eerste ploeg in de met 2-0-gewonnen wedstrijd tegen Antwerp FC. Hij scoorde ook zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League tegen datzelfde Antwerp. Afgelopen seizoen ontwikkelde Louis Patris zich tot onbetwiste basisspeler. Hij miste slechts één competitiewedstrijd door schorsing. Hij scoorde twee doelpunten en gaf negen assists. Louis droeg in het begin van het seizoen een tijdlang de trui van beste assistgever in de Jupiler Pro League.

Patris kwam ook uit voor alle jeugdreeksen van de Belgische nationale ploegen. Hij zat in de selectie van de U21 onder leiding van Jacky Mathijssen die deelnamen aan het EK in Georgië. Patris speelde er 45 minuten tegen Nederland. Louis Patris zet nu zijn carrière verder bij RSC Anderlecht.

Henk Mariman, Banqup Academy Manager, wenst Louis alle succes toe. “Met Louis Patris vertrekt er een jongen die meer dan acht jaar bij onze club was en doorstroomde van de U15 naar de eerste ploeg. Dit toont de meerwaarde van onze Academy aan en is een erkenning voor alle coaches en stafleden die met Louis werkten van bij de U15 tot en met het eerste elftal.”

Coach Marc Brys zag Louis de voorbije seizoenen ontbolsteren. “Patris heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt, van beloftevolle speler naar basisspeler in de eerste ploeg. We zijn hard met hem geweest, maar hij heeft alle advies en raad die we hem gaven, opgepikt en hij speelde een seizoen op hoog niveau. We stuurden hem naar een vechtsport coach die hem hielp met zijn stabiliteit en zelfvertrouwen en Louis werd er volwassener door. We hadden uiteraard ook graag gehad dat Louis bij ons bleef, maar we gunnen hem deze transfer en wensen hem het allerbeste toe”

Koop je abonnement