Women

Leider OH Leuven Women wint topper tegen Standard Fémina

OH Leuven Women trok zaterdagavond in eigen huis aan het langste eind tegen Standard Fémina. Onze dames wonnen met 3-2 en staan zo na zes speeldagen alleen aan de leiding met 16 punten.

“Ik kijk tevreden terug op de wedstrijd”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Zeker in de eerste 25 minuten hebben we ons beste spel in jaren op de mat gebracht. Heel veel energie. We drukten Standard terug tot aan hun eigen helft en deden ze echt wel zweten. Na enkele minuten maakten we het openingsdoelpunt en even later viel al de 2-0.”

“We wilden blijven gaan en gewoon hetzelfde doen. Maar je kreeg dan een eerste helft met een tweede gezicht. We maakten twee heel ernstige individuele fouten en gaven we tweemaal letterlijk de bal aan de spits van Standard. Zij bedankte tweemaal en zo stond het 2-2. We maakten er dus zelf nog een wedstrijd van.”

“De algemene teneur tijdens de rust was teleurstelling omdat iedereen wel voelde dat we nog nooit zo sterk hadden gespeeld. Hoe kon het dan zijn dat het 2-2 stond? Standard had buiten de twee goals geen enkele schot op doel gehad.”

“Ander beeld dan tegen Genk”

“In de tweede helft hebben we op basis van kracht en vechtlust de wedstrijd toch nog naar ons toegetrokken. Het spel lag heel veel stil. Beide teams maakten de keuze om de acties rond de middellijn af te stoppen door professionele fouten te maken.”

“We hebben dan een paar goede momenten en daarin scoorden we de 3-2. Een ander beeld dan tegen Genk. Toen liepen we achteruit, maar tegen Standard zijn we blijven spelen. In de 90ste minuut creëerden we nog de allergrootste kans, wat een goed teken is, alleen moet je jezelf dan belonen met de 4-2.”

“Het positieve is dat je hebt getoond dat je de context van de wedstrijd goed begrijpt en dat je aan de hand van die context nog een stap hoger en sneller kunt spelen. We moeten wel waakzaam blijven voor de kinderlijke fouten die we maken.”

Bekerwedstrijd

“De dames hebben maandag vrijaf gekregen. Een heel positief signaal. Volgende week staat er een bekerwedstrijd tegen Wolvertem Merchtem op het programma. Die komt ook perfect om het ritme even te breken en mentaal een klein beetje rust te geven.”

“Dan hebben we nog net Charleroi voor de interlandbreak. Die twee wedstrijden moeten we scherp aanvatten met het idee om ze allebei te winnen. Zo kunnen we rustig de break ingaan en werken richting de confrontatie met Anderlecht.”

“Dat we aan de leiding staan? We kennen het scenario. Dat heb ik gisteren na de wedstrijd ook herhaald. Vorig seizoen liep het ook zo. Ik merk wel dat we dit seizoen al meer bochten gemaakt hebben dan vorig seizoen. Toen ging alles goed en ging het in één rechte lijn. Dit seizoen hebben we al meermaals moeten knokken om terug te komen. Dat creëert een team en een dynamiek die we nodig hebben om stappen te zetten. Tegen Standard kregen we een belangrijk element in ons proces. Mentaal boekten we echt een hele mooie overwinning.”

Doelpunten: 3′ Van Dijk (1-0), 20′ Janssen (2-0), 23′ Barrett (2-1), 33′ Barrett (2-2), 58′ Zomers (3-2).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers (75′ Reynders), Detruyer, Ampoorter (87′ Carravetta), Kuijpers (80′ Golob), Van Dijk, Janssen, Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement