A-Team

Knappe zege aan de kust

OH Leuven heeft zaterdagavond dankzij doelpunten van Shengelia, Kaba en Tamari een 1-3-zege weten te boeken op het veld van Oostende. We knopen zo weer aan met een deugddoende driepunter.

Coach Marc Brys bracht in vergelijking met de wedstrijd tegen Zulte Waregem Chakla, Vlietinck, Maertens en Keita aan de aftrap in plaats van Ngawa, Ouedraogo, De Sart en Aguemon. Schrijvers was niet volledig fit en nam plaats op de bank. Bij Oostende was nieuwkomer en doelman Scherpen de enige nieuwe naam.

We begonnen zeer goed. Mercier vond Maertens met een knappe diepe bal. Maertens raakte niet voorbij Scherpen. Shengelia zag één minuut later zijn schot van dichtbij geblokt worden door een verdediger Oostende. Aan de overkant was het voor Runarsson wachten tot halverwege de eerste helft om in actie te komen. Pogingen van McGeehan en D’Haese belandden in de handen van onze doelman.

Iets na het halfuur legde Kaba na een knappe collectieve aanval goed opzij voor Mercier. Onze aanvoerder probeerde het in één tijd, maar zag het leer net naast gaan. Een nieuwe knappe aanval van onze jongens liet niet lang op zich wachten. Shengelia knalde het openingsdoelpunt op aangeven van De Norre staalhard in de linkerbovenhoek. De schijnbeweging van Kaba om de bal te laten doorrollen tot bij Shengelia was slim.

Vrij snel na de pauze duwde Kaba de 0-2 op aangeven van Mercier binnen. De reactie van Oostende kwam er via D’Arpino. Zijn vrije trap liet Runarsson geen schijn van een kans. Iets na het uur moest Vlietinck naar de kant. Hij ontweek een tackle, maar misstapte zich. Schrijvers kwam tussen de lijnen. Scherpen moest al snel goed plat op een schot van de invaller. Tien minuten voor affluiten mocht Tamari invallen. Na een prachtige diepe bal van Mercier kapte Tamari zich goed vrij en legde de 1-3-eindstand binnen.

“Wij wilden vooral tegen een sterk en combatief Oostende weerwerk bieden”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Er ging veel aandacht naar het combatieve en de strijd. We wilden dat combineren met onze eigen stijl. Ik denk dat we dat vanaf het begin van de wedstrijd goed hebben gedaan. We hadden de controle, creëerden enkele goede kansen en kwamen terecht op voorsprong.”

“In de tweede helft viel dat tweede doelpunt. Je moet dan bij de 0-2 meer in jouw eigen spel voetballen en controle houden. Dat was niet het geval. Wij waren volledig de controle kwijt omdat we niet meer de optie namen om te voetballen.”

“Heel bizar, bij de 1-2 zou je denken dat er stress zou komen, maar het tegendeel was waar. We kregen terug controle over de wedstrijd en maakten terecht een derde doelpunt. Die drie punten zijn voor ons heel belangrijk en ook de manier waarop. Op het agressieve hebben we goed present getekend. Er wachten ons nu drie belangrijke wedstrijden, die zullen uitmaken hoe de rest van het seizoen eruit zal zien”, besluit Brys.

Koop je abonnement