Club

Kiyine: “fier op eerste doelpunt”

OH Leuven won op de elfde speeldag met 2-5 van Zulte Waregem. Na de spectaculaire overwinning verscheen middenvelder Sofian Kiyine voor de microfoon, die goed was voor een goal en een assist.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd,” zegt Sofian Kiyine vlak na affluiten. “De spelers van Zulte Waregem waren duidelijk gebrand op een overwinning na hun negatieve reeks van de afgelopen wedstrijden. Tijdens de rust voerde de coach enkele wissels door waardoor ik mocht starten aan de tweede helft. Hij droeg me vooral op om te infiltreren en aanvallend kansen te creëren. Ik heb die aanwijzingen proberen op te volgen en dat is goed uitgedraaid,” glimlacht de middenvelder.

De beslissingen van coach Marc Brys bleken van goudwaarde. Invaller Mario González scoorde een zuivere hattrick en ook Kiyine boog de achterstand om met een goal en een assist. Zijn eerste goal voor OH Leuven. “Ik ben natuurlijk heel fier op mijn eerste doelpunt,” grijnst Sofian, “maar als ik kan scoren, is dat vooral te danken aan de ploeg. Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan deze collectieve en belangrijke overwinning.”

Sofian Kiyine werd pas op het einde van de transferperiode binnengehaald. Zijn integratie liep naar eigen zeggen vlot: ”Ik voelde mij hier al thuis vanaf het moment dat ik hier aankwam. Ik werd geweldig ontvangen door de coach, de technische staf en de ploeg. Ik ben hier graag en werk hard om nog meer speelminuten te krijgen,” besluit de verdedigende middenvelder.

Koop je abonnement