fbpx
Women

Julie Biesmans naar OH Leuven

Julie Biesmans (29) stapt over van het Nederlandse PSV en tekent bij OH Leuven Women een overeenkomst voor twee seizoenen.  

Julie Biesmans speelt doorgaans centraal in de verdediging, maar kan ook op het middenveld uit de voeten. Ze heeft 104 caps voor de Red Flames en moet daarmee slechts 4 speelsters laten voorgaan op de caps ranking.

Biesmans zat op de voetbalschool in Genk en speelde kort voor Bilzen VV. In 2008 werd ze op 14-jarige leeftijd aangetrokken door Standard Luik Fémina waar ze tot en met het seizoen 2016-2017 speelde. Bij Standard voetbalde ze een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar. Ze werd er zeven seizoenen op rij Belgisch kampioen en won in 2014-2015 ook de BeNe Liga titel. Ze won ook twee keer de Beker van België, 3 keer de Supercup en 2 keer de BeNe Supercup.

In 2018 wenkte het buitenland en stapte ze over naar Bristol City WFC in de FA Super League. Ze speelde er twee seizoenen en verhuisde in 2019 naar PSV Eindhoven. Ze speelde in totaal vier seizoenen voor de lampenclub en kwam er in 86 wedstrijden in actie. Ze vond vijf maal de weg naar het net. Ze keert nu terug naar België en komt aan Den Dreef voetballen.

Julie Biesmans licht haar overstap toe. “Ik koos voor Leuven omdat ik hier een ambitieuze en heel professionele club zie. Ze hebben de afgelopen jaren al stappen vooruit gezet en tonen dat ze die nog willen zetten. De hele werking van de club sprak me enorm aan.  Ik was toe aan een nieuw avontuur en het voelt aan als de juiste keuze voor mij. Het moment was gekomen om wat dichter bij huis te spelen. Ik heb in het verleden een aantal keren contact gehad met Leuven en dat voelde altijd goed aan, maar nu was het momentum juist.”

“Ik breng heel wat ervaring, zowel uit binnen- als buitenland, mee naar Leuven,” gaat Biesmans verder. “Zeker de ervaring op internationaal niveau wil ik overbrengen op het jonge team dat OH Leuven toch nog is. Ik kan ook rust brengen in het spel en dat kan misschien helpen in bepaalde wedstrijden om het hoofd koel te houden.”

Coach Jimmy Coenraets is tevreden met de versterking. “Met Julie halen we er opnieuw een ervaren speelster bij. Ze kan zowel als verdedigster als defensieve middenveldster uit de voeten. Dit geeft ons als staf veel mogelijkheden. Daarnaast is het iemand die een groot deel van de groep al kent, dus makkelijk haar plek zal vinden binnen de kleedkamer en op het veld.”

“Julie is heel gedreven en ze gaf ook duidelijk aan dat ze betrokken wil worden in de jeugdwerking van onze club en daar wil kijken wat haar impact kan zijn. Dit is iets wat we dan ook toejuichen en aanmoedigen.  Julie leeft al jaren als prof bij Bristol en PSV en zal ze een grote bijdrage kunnen leveren in de verdere professionalisering van zowel de werking van de organisatie als de groep,” besluit Jimmy Coenraets.

Koop je abonnement