Women

Joséphine Delvaux naar OH Leuven

Doelvrouw Joséphine Delvaux (22) komt over van Sporting Charleroi en verdedigt voortaan het doel en de kleuren van OH Leuven.

Joséphine Delvaux begon haar voetbalcarrière bij Melreux in de provincie Luxemburg en ging daarna bij Standard Luik voetballen. Delvaux speelde er drie seizoenen tot de U16. Nadien koos ze ervoor om met de interprovinciale jongens van Ciney te gaan voetballen. Delvaux speelde ondertussen ook bij de Red Flames U19 waar ze werd opgemerkt door KRC Genk Ladies, haar volgende club. In de zomer van 2021 stapte ze over naar Sporting Charleroi waar ze twee seizoenen titularis was. Ze speelde ook voor verschillende jeugdselecties van de Red Flames.

Joséphine Delvaux licht toe waarom ze voor een overstap naar OH Leuven koos. “Ik wilde graag naar OH Leuven omdat ik voor mezelf het doel heb om op een hoger niveau te spelen en mee bovenaan in de Super League te kunnen spelen. Ik besef dat ik hard ga moeten werken en nog veel ga moeten leren. Ik heb al bij verschillende clubs gevoetbald, maar OH Leuven sprak met altijd aan. Ze halen een hoog niveau, de mensen binnen de club zijn top en wat de club toont en wat ze dit jaar hebben gedaan is knap. Ik ga het beste van mezelf geven en zoveel mogelijk mijn steentje bijdragen voor de club en het team. Ik wil de ploeg mee omhoog stuwen.”

Coach Jimmy Coenraets laat zijn licht schijnen over de aanwinst in doel. “Joséphine is een jonge keepster met al veel ervaring  in de Super League. Dit is een mix die niet makkelijk te vinden is en daarom ben ik zeer tevreden dat we haar konden overhalen om ons project te vervoegen. Ze kent een deel van de groep uit haar verleden bij de nationale jeugdploegen, kent de competitie en is direct inzetbaar. Ze heeft een sterk voetenspel en haar passing is accuraat. Ze is een down-to-earth persoon die weet wat hard werken is om ergens te geraken. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken.”

Koop je abonnement