A-Team

Joren Dom: “OH Leuven is een mooie club met een sterk project”

OH Leuven heeft de eerste zomertransfer beet. Antwerpenaar Joren Dom (32) tekende een overeenkomst van twee seizoenen bij OH Leuven en komt transfervrij over van Beerschot.

De polyvalente Dom komt zo na een lange periode in het Antwerpse voetbal naar Den Dreef en verlengt zijn verblijf in 1A. Hij kan na 5 jaar opnieuw samenwerken met oude bekende Marc Brys en volgt ondertussen ook zijn trainerscursus om het UEFA-A diploma te behalen.

Welkom Joren, ben je blij om bij OH Leuven te tekenen?

Ik ben super tevreden! Ik had echt het gevoel dat ze me heel graag wilden en vanaf het eerste gesprek had ik er een goed gevoel bij. Ik ben blij dat het snel in orde is gekomen. OH Leuven is een mooie club met een sterk project.

Speelde de mogelijkheid om je carrière in de Jupiler Pro League verder te zetten mee in je keuze?

Dat speelde sowieso mee in mijn beslissing. Ik ben tevreden dat ik in 1A kan blijven spelen. Ik denk wel dat ik een goed seizoen heb gedraaid, ondanks dat we met Beerschot naar 1B zijn gezakt. Voor mij is het positief dat ik mijn kwaliteiten kan bijdragen aan een club op het hoogste niveau. En zoals ik al zei, ik had meteen een goed gevoel bij het project en de contacten met OH Leuven.

Wat zijn je sterke punten en wat kan jij OH Leuven bijbrengen?

Ik beschik over een nodige dosis werkkracht, loopvermogen en ik kan aanvallend ook mijn streng trekken. Ik kan ook een doelpunt maken, ondanks dat ik toch een meer verdedigend ingestelde speler ben. Ik denk dat ik over een goede mentaliteit beschik en die ga ik op mijn manier ook proberen over te brengen op het team.

Kijk je ernaar uit om opnieuw met Marc Brys samen te werken?

Ja, zeker en vast. Ik heb met hem heel fijn samengewerkt en ondanks dat het al 5 jaar geleden is, heb ik daar zeer goede herinneringen aan. Het is een heel goede coach. Ik volg nu ook de opleiding om mijn UEFA-A trainersdiploma te behalen en Marc Brys heeft me daar wel warm voor gemaakt. Op persoonlijk vlak had ik er ook een goede band mee, dus ja, ik kijk er wel naar uit.

Wat zijn je persoonlijke ambities?

Ik denk dat mijn ambities gelijk liggen met die van OH Leuven. Ik wil me verder blijven ontwikkelen en ik probeer elke dag mezelf naar een hoger niveau te tillen. Ik heb begrepen in de gesprekken dat dit ook het plan is van de club, hard werken en altijd beter worden. Ik wil blijven groeien en zien waar we uit komen. Ik heb niet echt een persoonlijke doelstelling. Het kan misschien cliché klinken, maar ik wil gewoon proberen elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen en mijn ding te doen in functie van het geheel. Het ploegbelang gaat absoluut voor. Dat is altijd zo geweest bij mij en is één van mijn sterke punten.

Bedankt Joren en veel succes!

Koop je abonnement