Women

Jong geweld bij de dames stroomt door naar eerste ploeg

Vier jonge speelsters maken in de voorbereiding op het seizoen 23-24 definitief de overstap van Jong OH Leuven Women naar de kern van de eerste ploeg.

Zo stromen er opnieuw vier speelsters door uit de eigen jeugdopleiding. Afgelopen seizoen speelden er al 14 speelsters in onze A-ploeg die oorspronkelijk uit onze jeugdwerking komen. We stellen hen kort even voor.

Emma Priem (16) is een snelle, beweeglijke winger die graag de ruimte opzoekt in de rug van haar tegenstander. Ze is een harde werkster en kon tijdens de play-offs als bankzitter al enkele keren proeven van de eerste ploeg.

Aurélie Reynders (15) is een creatieve aanvallende middenveldster die heel intuïtief speelt. Ze heeft een onverwachte actie of pass in huis waarmee ze het spel makkelijk kan openbreken. Ze scoorde dit seizoen ook een aantal doelpunten in Eerste Nationale.

Yara Tassens (17) maakte begin 2023 haar debuut voor OH Leuven Women in de Super League en dit tijdens de uitwedstrijd bij Sporting Charleroi. Tassens is een verdedigende middenveldster die plichtsbewust haar taken uitvoert voor de verdediging. Ze beschikt over vista, ze voelt graag de bal en voetbalt vlot uit zodat ze ook de offensieve linies dient in de opbouw.

Ella Van den Brande (15) is een beweeglijke spits die dit seizoen vlot de weg vond naar het doel bij Jong OH Leuven Women in Eerste Nationale. Ze speelde mee met de A-ploeg in de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam en scoorde meteen bij haar debuut. Ze is sterk met haar gezicht naar het doel.

De speelsters maakten ook deel uit van de selecties van de Red Flames U17 en deden zo al internationale ervaring op.

Coach Jimmy Coenraets geeft aan dat het opleiden en laten doorstromen van meisjes een belangrijke doelstelling is van OH Leuven. “Het opleiden van jonge speelsters is een richting die we bewust al enkele jaren geleden zijn ingeslagen en waar we niet van willen afwijken. Het is daarom opnieuw mooi om vast te stellen dat ook dit seizoen vier speelsters doorstromen van onze tweede ploeg naar het eerste elftal. Dit is een pluim op het harde werk van coaches, begeleiders en de speelsters zelf. Ze maken nu een volgende stap in hun prille carrière en het is belangrijk dat ze deze geleidelijk aan nemen. Ze komen terecht in een nieuwe omgeving waaraan ze zich moeten aanpassen. Ik kijk er in elk geval naar uit om met hen te kunnen samenwerken en ben blij dat we dit jong geweld in onze kern mogen verwelkomen.”

Koop je abonnement