Women

Jimmy Coenraets: “In eigen huis spelen, geeft altijd extra motivatie”

OH Leuven Women ontvangt zondagavond KRC Genk Ladies in het King Power at Den Dreef Stadion. Onze dames zijn op hun hoede voor de Limburgers, die vorige week Standard met 3-0 opzij wisten te zetten, en willen zelf reageren na de nederlaag tegen RSC Anderlecht.

“Toen we de wedstrijd tegen Anderlecht aan het herbekijken waren, zagen we voornamelijk dat we een goede eerste twintig minuten hebben gespeeld”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We konden in die periode het verschil maken. Ik vond ons toen eigenlijk heel sterk.”

“Die eerste twintig minuten waren beduidend goed en daar putten we heel veel energie uit. Uiteindelijk vergaten we nadien om voort te gaan op hetzelfde elan. We zijn een volledig ander spel gaan spelen, wat volledig in ons nadeel heeft gespeeld.”

“De nederlaag is verteerd. De speelsters zagen in dat we het de eerste twintig minuten echt goed deden. Maar we kunnen de vinger niet echt op de wonde leggen en aanduiden hoe het dan kwam dat de rest van de wedstrijd een ander verloop had.”

“Er werd daarbij heel vaak naar stress, druk en externe factoren gewezen. De groep beseft nu wel dat wanneer we nog eens in zo’n situatie belanden, waar het echt van moeten is, dat we het dan niet op die manier mogen aanpakken.”

“Of het het juiste moment is om tegen Genk te spelen? Dat kan verschillende kanten op. Zij zitten sinds januari in een hele goede flow. Wij op dit moment net iets minder.”

“We spelen thuis in ons stadion en dat geeft altijd wat extra motivatie. Een groot veld dat er uitstekend bijligt. Allemaal elementen die ervoor zorgen dat we de nederlaag tegen Anderlecht op een andere manier konden verwerken.”

“Genk heeft getoond dat ze elk type wedstrijd op een bepaalde manier naar zich kunnen toetrekken. Tegen ons thuis was dat met een heel laag blok en op de counter loeren, terwijl dat ze de laatste twee weken tegen Standard en Club gewoon vol voor de overwinning gingen.”

“Of het dit weekend al een beetje met het mes op de keel is? We mogen niet ontkennen dat het een heel belangrijke wedstrijd is, maar we verwachten ook wel dat de strijd zal duren tot de laatste speeldag. Alles is mogelijk dit seizoen in de play-offs. Dat hebben we de laatste drie weken gezien. Iedereen wint van iedereen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement