fbpx
Women

Jimmy Coenraets: “Het is kijken hoe Anderlecht reageert na haar nederlaag”

OH Leuven Women maakt zich op voor de topper tegen Anderlecht. Onze dames kwamen vorig weekend niet in actie, terwijl Anderlecht met 1-0 verloor van Standard. Zaterdagnamiddag staat de leidersplaats op het spel.

“Ik blik met een goed gevoel vooruit”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Het is een belangrijke wedstrijd, maar we hebben het er ook met de groep over gehad dat de wedstrijd die erna volgt mogelijks al belangrijker kan zijn. Na een positief resultaat dit weekend kan je er dan een verlengstuk aan breien. Een negatief resultaat kan je dan rechtzetten.”

“Dat benadrukt het week na week verhaal. Standard komt heel dicht bij ons. Er wachten de komende weken hele belangrijke wedstrijden. In de eerste week van april gaan we een beter zicht hebben op het verdere verloop van de competitie.”

“Of de nederlaag van Anderlecht voor minder druk zorgt bij ons? Ik had liever een puntendeling gezien om eerlijk te zijn. Dat zou voor ons het meest interessante zijn geweest. Anderlecht heeft wel een klop gekregen en op een manier dat toch wel toonde waar zij het moeilijk mee hebben.”

“Je zit enerzijds met een gewond dier. Het is altijd kijken hoe zij reageren op die nederlaag. Langs de andere kant hebben we ons een paar keer in het hoofd van de coach van de tegenstander proberen te wanen. Met welke motivatie vat hij de wedstrijd aan?”

Na de 0-6-overwinning tegen Club YLA kwamen onze dames vorig weekend niet in actie. “Dat was voor ons positief. Wij hadden een zware interlandperiode achter de rug en recupereerden enkele dames die niet volledig fit waren. Tegen Brugge waren we genoodzaakt om na 50 à 60 minuten te wisselen.”

“Dat weekje rust gaf ons wat ademruimte om speelsters te recupereren en kwam op tijd. Het verschil tussen het aantal speelsters op training de week voor de wedstrijd tegen Club YLA en deze week is enorm”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement