Women

Jimmy Coenraets: “Geen cadeau om nu Standard te treffen”

Het blijft zeer spannend bovenaan het klassement van de Scooore Super League. Coach Jimmy Coenraets geeft aan dat het nog een tijdje zo zal blijven. Zaterdagnamiddag trekken onze dames naar Standard.

OH Leuven Women zit aan een 1 op 6 na een nederlaag (4-1) tegen RSC Anderlecht en een gelijkspel (0-0) tegen KRC Genk. “Of het een kleine vormdip is? In de wedstrijd tegen Anderlecht speelden we gewoon ons eigen spel niet.”

“Tegen Genk was dat wel het geval en toonden we zeker geen vormdip. Het ontbrak ons gewoon aan efficiëntie, wat ervoor zorgde dat we niet tot scoren kwamen. In andere wedstrijden dit seizoen viel dat ene moment juist wel goed. Het verhaal van de laatste weken is het dat het net niet lukt.”

“Dat het zaak is om positief te blijven? De eerste helft tegen Genk was goed en daar zijn we heel tevreden over. In de tweede helft ervaarden we iets te veel de druk van wat als we niet scoren. Heel snel gingen we een spel spelen waarin we niet zo heel goed in zijn en namen we verkeerde beslissingen.”

“Het is geen cadeau om nu Standard te treffen. Ze staan op twee punten van ons en weten dus dat ze bij winst een goede zaak doen richting de tweede plaats in het klassement.”

“Ze gaan zeker gedreven zijn. Op basis daarvan gaan ze misschien een open spel spelen. Dat gaat ons ook wel voordelen geven, want we zagen een Genk dat heel gestructureerd en georganiseerd stond en dat blijft toch een beetje ons probleem.”

“Dat we ons geen misstap meer mogen veroorloven? Het is week per week kijken. Ik zie Genk ook nog van andere ploegen punten afsnoepen. De competitie is niet gestreden na dit of volgend weekend.”

“De laatste twee wedstrijddagen gaan allesbepalend zijn. We moeten zorgen dat we de kloof zo klein mogelijk houden tot dan. Ik vind het een speciaal verhaal.”

“We moeten blijven geloven in eigen kwaliteiten, in dat ene momentje dat het doelpunt kan vallen en daar naartoe blijven werken in plaats van hopeloos snelle beslissingen te maken die niet altijd het beste resultaat leveren”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement