Women

Jimmy Coenraets blikt vooruit op play-off 1: “De mooiste periode van het seizoen”

OH Leuven Women heeft na een knappe 44 op 54 meer dan terecht haar plaats in play-off 1. Meer nog: onze dames strijden volop mee voor de hoofdprijs. Zaterdag op bezoek bij Club YLA beginnen ze aan de eindsprint. We legden ons oor te luisteren bij coach Jimmy Coenraets.

“De mooiste periode van het seizoen komt eraan”, stelt Jimmy Coenraets. “We hebben achttien wedstrijden gespeeld. Als we de eindbalans opmaken dan is die zeker positief. We staan op elk mogelijk vlak beter gerangschikt dan vorig jaar.”

“Je kan play-off 1 aanvatten na een gewonnen wedstrijd (1-0 tegen Charleroi) in moeilijke omstandigheden. Club YLA is een leuke tegenstander om tegen te starten. In ons laatste behaalde resultaat tegen hen waren we allemaal zeer teleurgesteld.”

“We hebben het gevoel dat we iets recht te zetten hebben en het is de eerste wedstrijd van play-off 1. Twee weken later volgt de topper tegen Anderlecht.”

“Of er sprake is van druk? Ik denk dat die er altijd is. We moeten ook realistisch zijn en beseffen dat in het begin van het seizoen dit niet intrinsiek het doel was. We hebben naarmate de competitie vorderde gevoeld dat het een mogelijkheid was en dat we konden meedoen.”

“Nu staan we op het punt dat we er vol voor moeten gaan. We hebben onze doelstellingen al bereikt, alleen staan we nu voor de eindsprint en moeten we vol meedoen. Hoe de dames er op de moeilijke momenten zelf instaan, zal het verschil maken.”

“Alles staat kort op elkaar in het klassement. Het gaan absoluut acht spannende wedstrijden worden en de beslissing zal pas op het einde vallen. Een match al dan niet winnen, kan voor heel wat verschuivingen in het klassement zorgen. Dat is het mooie aan de periode die eraan komt”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement