Women

Jimmy Coenraets kijkt vooruit op het nieuwe seizoen

OH Leuven Women trapt zaterdagavond 26 augustus het nieuwe seizoen af tegen FC Fémina White Star. De wedstrijd start om 19u op de Banqup Campus.

De wekenlange voorbereiding op het nieuwe seizoen is voor coach Jimmy Coenraets niet helemaal naar wens verlopen. “Tien nieuwe speelsters trachten hun plek in de ploeg te vinden. Het voetballend ritme was de eerste weken voor iedereen zoeken. Ook waren er te veel afwezigen of geblesseerden waardoor sommige speelsters van hun vaste positie onttrokken werden en we onze vaste stramienen niet konden trainen. We zullen dus de eerste wedstrijden van de competitie zeker nog moeten groeien als team.”

Halverwege de voorbereiding trokken de speelsters en de staff richting Engeland voor een stage in Leicester. “De stage in Leicester was het hoogtepunt van onze voorbereiding. Voor het eerst kwamen alle speelsters samen, zowel alle nieuwe dames als de speelsters die deelnamen aan het EK U19. Na een hele week met elkaar te leven en te trainen, ontstond daar een goede basis. Het huidige team verschilt veel tegenover vorig seizoen, met als gevolg dat we nu teren op andere kwaliteiten.”

Maar de integratie van de nieuwe speelsters verloopt beter dan verwacht. “In de ploeg zitten nu zes verschillende nationaliteiten waardoor de voertaal sinds dit seizoen Engels is. Dat is voor veel meisjes nieuw, maar ondanks dat kan iedereen goed met elkaar opschieten”, aldus Jimmy Coenraets. Ook in de staff kwam er versterking. “Tim Aga is naast hulptrainer ook iemand die tussen de meisjes staat en met iedereen in dialoog gaat. Hij is de lijm binnen het team en zorgt voor de beste dynamiek.”

OH Leuven Women ging vorig jaar voor het allerhoogste, maar greep in extremis nipt naast de titel. Ook dit seizoen heeft het team specifieke doelstellingen die ze willen behalen. In tegenstelling tot vorig seizoen spelen er nu maar tien ploegen in de Women Super League. Play-off 1 zal op het einde van het seizoen met vijf teams gespeeld worden. “We gaan de prestaties week per week bekijken, maar we spelen zeker mee voor de top-3”, besluit Jimmy Coenraets.

Zaterdag 26 augustus nemen onze dames het om 19u in de Banqup Campus op tegen FC Fémina White Star. Geen eenvoudige seizoensopener aldus Coenraets. “Het team van Woluwe heeft zich ook vernieuwd met acht à negen nieuwe speelsters, dus het is moeilijk in te schatten wat zij zaterdag gaan brengen.” OH Leuven Women kan niet rekenen op Zenia Mertens en Estee Cattoor. Beide dames zijn geblesseerd.  Tickets zijn ter plaatse te koop. Vanaf 12 jaar betaal je 7 euro voor een ticket, kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen. Abonnementshouders van het eerste elftal kunnen hun ticket bemachtigen aan de helft van de prijs.

Koop je abonnement