Women

Jill Janssens naar Hoffenheim

OH Leuven Women winger Jill Janssens (19) verlaat de club en trekt naar Duitsland. Ze tekent een overeenkomst bij TSG Hoffenheim in de Frauen-Bundesliga.

Jill Janssens begon te voetballen bij VC Bekkevoort en speelde vervolgens nagenoeg heel haar jeugd bij OH Leuven. Ze maakte in augustus 2020 haar debuut in het eerste elftal. Janssens ontwikkelde zichzelf tot een onbetwiste basisspeelster en werd ook Red Flame (16 caps). Ze maakte haar eerste minuten in de nationale ploeg in 2021. Ze werd ook geselecteerd voor alle nationale jeugdploegen. Janssens maakt nu de overstap naar een topcompetitie. Hoffenheim eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats en miste zo net Europees voetbal.

Peter Willems is fier op de transfer van Janssens naar Hoffenheim. “We zijn ongelofelijk fier dat een speelster die gevormd is bij onze club de weg vindt naar een topcompetitie. We zagen eerder al Amber Tysiak en Nicky Evrard naar Engeland verhuizen en nu maakt Jill de overstap naar een grote club in Duitsland. We zijn trots op Jill en alle coaches en stafleden binnen OH Leuven die haar mee ontwikkeld hebben tot de speelster die ze is. We blijven verder stappen zetten en zullen ook dit seizoen onze vrouwenwerking verder professionaliseren. Daarnaast blijft ook de jeugdwerking bij onze dames belangrijk.”

Veel succes Jill!

Koop je abonnement