Women

Jeslynn Kuijpers tekent bij OH Leuven Women

Na Julie Biesmans stapt een tweede speelster over van PSV Eindhoven naar OH Leuven Women. Jeslynn Kuijpers (27) tekent in Leuven voor twee seizoenen.

Kuijpers is een polyvalente aanvallende middenveldster die ook op flanken kan spelen. Ze speelde maar liefst 11 seizoenen in Eindhoven waar ze in 257 wedstrijden 37 doelpunten scoorde. Kuijpers won in 2021 de KNVB-beker. Ze speelde bij Willem II, SV Venray en VV Venlo alvorens bij PSV terecht te komen. Kuijpers doorliep ook alle jeugdreeksen van Oranje en won in 2014 het EK U19 met Nederland. Ze speelde vijf interlands voor de Oranje Leeuwinnen, de Nederlandse nationale ploeg.

Kuijpers is blij dat ze met Julie Biesmans alvast één bekend gezicht zal tegenkomen in Leuven. “Het is heel mooi dat ik hier opnieuw met Julie kan samenspelen. We spraken onderling al over OH Leuven toen de interesse er kwam en het klikt ook goed tussen ons. Ik was zeer aangesproken toen ik de plannen uitgelegd kreeg waar de club mee bezig was en waar ze naartoe aan het werken zijn. OH Leuven is voor mij de juiste keuze net door die stappen die ze aan het zetten zijn en het is goed dat ik me hier als speelster verder kan ontwikkelen. Ik kan op verschillende aanvallende posities spelen. Ik heb niet echt een voorkeur, waar het team mij nodig heeft en waar de coach me het beste ziet, daar zal ik me voluit geven. Daarnaast wil ik ook mijn ervaring bijbrengen en belangrijk zijn voor het team met doelpunten of assists. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur, ik heb er enorm veel zin in!”

Coach Coenraets is tevreden met de aanwinst. “Kuijpers speelde 257 wedstrijden voor PSV, dat is veel en zegt veel over haar loyaliteit. Ze heeft veel ervaring op het allerhoogste niveau van Nederland. In de eerste ontmoetingen was het duidelijk dat haar ambitie, drive en motivatie zeer hoog zijn en dat ze echt belangrijk wil zijn voor onze club. Haar speelstijl leunt dicht aan bij onze filosofie, ze is dribbelvaardig, snel en kan omgaan met kleine ruimtes. Ze komt graag uit op de flank, maar heeft ook de polyvalentie om als aanvallende middenveldster te fungeren. Haar winnaarsmentaliteit en vista zijn aanstekelijk, iets waar je als coach veel belang aan hecht. Onze rekrutering draait, net als de voorbije seizoenen, rond het verhogen van de kwaliteit van de groep. Deze transfer is daar ook een mooi bewijs van. Een speelster met deze ervaring en adelbrieven die onze club vervoegt is een stap vooruit voor ons.”

Koop je abonnement