A-Team

Japanse versterking voor OH Leuven

De Japanse centrale middenvelder Kento Misao komt over van het Portugese CD Santa Clara. De 27-jarige Misao tekent een overeenkomst voor twee seizoenen aan Den Dreef.

Kento Misao begon zijn voetbalcarrière bij Tokyo Verdy Youth, een club in de Japanse J2. De club waar hij in 2015 ook zijn professioneel debuut maakte. Misao speelde er 41 wedstrijden. In 2016 stapte hij over naar de Kashima Antlers, de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Japanse J-League. De middenvelder speelde 243 wedstrijden voor de Antlers. Hij scoorde er zes doelpunten en gaf veertien assists. In 2018 won Misao met de Kashima Antlers de Asian Champions League. Hij was ook meermaals kapitein van de Antlers, als één van de jongste spelers ooit die de aanvoerdersband mocht dragen.

In januari van dit jaar maakte Misao de overstap naar Europa. Hij tekende een overeenkomst met het Portugese CD Santa Clara. Misao speelde zeventien wedstrijden voor de club uit de Azoren, maar kon de degradatie niet vermijden. Kento heeft ook zes caps voor de nationale ploeg van Japan. Kento Misao komt nu naar België. Hij is meteen de eerste Japanner ooit voor OH Leuven.

Coach Marc Brys is heel tevreden met de versterking uit Japan. “Misao is een intelligente middenvelder die over een goeie relance en diepgang beschikt. Hij brengt ook een grote dosis leiderschap en ervaring met zich mee. We verwachten dat hij zich wat zal moeten aanpassen aan onze competitie, maar met zijn kwaliteiten moet dit zeker lukken.”

Koop je abonnement