Women

Italiaanse flankaanvalster voor OH Leuven women

De Italiaanse aanvalster Elisa Carravetta (21) heeft een overeenkomst voor twee seizoenen getekend aan Den Dreef. Ze komt over van FC Como Women uit de Seria A femminile.

Carravetta begon haar voetbalcarrière bij de jongens in Rovallasca, het dorpje vlakbij Como waar ze opgroeide. In het seizoen 2013-2014 stapte ze over naar Inter. In 2018 koos ze voor een overstap naar Pink Sport time Women in Bari. In 2021 stapte ze vervolgens over naar FC Como Women. Ze speelde afgelopen seizoen dan ook tegen andere OH Leuven Women aanwinst Lana Golob in de Serie A.

Elisa Carravetta kijkt uit naar de uitdaging bij haar nieuwe club. “Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging en wou deze graag vinden in het buitenland. Ik ben dan ook blij dat ik deze kans krijg in Leuven. Ik ben een dynamische speelster die graag scoort, maar even graag andere speelsters laten scoren. Ik ben heel vastberaden en wil mezelf altijd tot het uiterste pushen. Ik denk dat het Italiaanse woord grinta hier ook wel bekend is, daar wil ik voor staan. Ik wil altijd en overal winnen en dat wil ik ook doen in Leuven.

Coach Jimmy Coenraets is tevreden met de nieuwste aanwinst. “Elisa is jong en heeft een groot potentieel. Ze beschikt over de juiste kwaliteiten als flankaanvalster. Ze is krachtig en heeft een goeie voorzet. Ze vult ons offensief departement perfect aan en brengt een ander soort profiel dan waarover we nu al beschikken.”

Koop je abonnement