A-Team

Invallers helpen OH Leuven voorbij Zulte Waregem

OH Leuven trok zaterdagavond met 2-5 aan het langste eind op het veld van Zulte Waregem. Invallers Gonzalez (x3) en Kiyine (x1) deden de wedstrijd kantelen na de rust.

Coach Marc Brys voerde één wissel door in vergelijking met de wedstrijd tegen Union. Nsingi kwam in de plaats van Gonzalez. Ook bij Zulte Waregem viel er maar één wijziging te noteren. Ramirez nam de basisplaats van Tambedou over. In het openingskwartier was het zoeken voor onze jongens. Doelpogingen bleven aan beide kanten uit. Halverwege de eerste helft stak Zulte Waregem het eerst haar neus aan het venster. Fadera besloot voorlangs.

We reageerden vijf minuten later. Thorsteinsson dribbelde ver op en trapte, maar zijn schot spatte uiteen tegen de paal. Vijf minuten voor de het eindsignaal van de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong. Ndour onderschepte een pass van Ricca op Malinov en legde af voor Vossen, die liet Cojocaru geen kans. Een Leuvens antwoord kwam er nog voor de rust. Tamari haalde hard uit, maar Bossut had een goede redding in huis.

Veel doelpunten na de pauze

Thorsteinsson en Nsingi bleven in de kleedkamer. Gonzalez en Kiyine waren hun vervangers. Die vervangingen pakten meteen goed uit. Na een mooie aanval door het centrum kon Gonzalez uithalen en stond de 1-1 op het scorebord. Die andere invaller maakte er nog voor het uur 1-2 van. Kiyine veroverde de bal, rukte op en verschalkte Bossut met een heerlijke plaatsbal.

We bleven komen en na een fraaie actie van Mendyl tikte Gonzalez de 1-3 binnen. Een kwartier voor affluiten maakte Zulte Waregem de aansluitingstreffer. Een poging van Fadera ging via de rug van De Norre in voorbij Cojocaru. Enkele minuten later wist De Norre te scoren aan de overkant. Gonzalez legde panklaar en De Norre knalde de 2-4 prima in doel. Nog was het niet gedaan. In de slotfase maakte Gonzalez zijn hattrick en zijn geweldige invalbeurt compleet.

Brys: "Invallers hebben rol met brio vervuld"

“Een slechte eerste helft”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “We kregen wel een paar kansen en trapten tegen de paal, maar ons veldspel was eigenlijk niet goed. Ik vond ook dat we heel zenuwachtig waren. We kregen dat doelpunt tegen en dan moet je je herpakken. Dat hebben ze fantastisch gedaan. De spelers die ingekomen zijn, hebben hun rol met brio vervuld. Dat trok de ploeg naar omhoog. Er kwam meer rust, meer soliditeit en meer controle. We speelden het dan mooi uit. Mario (Gonzalez) maakte drie doelpunten en gaf één assist. Sofian (Kiyine) deed enkele mooie runs en wist ook te scoren. Mooi dat de spelers elkaar door de moeilijke momenten helpen.”

“Zeker na de slechte wedstrijd tegen Union wilden we tegen de laatste – met alle respect – punten pakken. Je komt dan heel ongelukkig achter en dan zie je de bui al een beetje hangen. De spelers hebben geweldig gereageerd. Echt een mooie overwinning voor de spelers. Ze hebben laten zien dat ze onder druk goed kunnen spelen en dat ze kunnen weerstaan aan die druk. Dat is altijd een mooie ervaring.”

“Uitstekend rapport met zes zeges op elf wedstrijden? Uiteraard is dat uitstekend, maar ik zou zo graag die wedstrijd tegen Union opnieuw spelen. Ik heb het deze week nog tegen de spelers gezegd. We hebben daar gewoon slecht gespeeld en er lagen wel mogelijkheden om het anders te doen. Het is goed dat we het hier konden rechtzetten. Vijf doelpunten in 45 minuten onder toch wel wat druk na die eerste helft is een mooi resultaat”, besluit Brys.

Koop je abonnement