A-Team

Invaller Gonzalez helpt OH Leuven met 2 goals voorbij Charleroi

Na een aangename wedstrijd trok OH Leuven zaterdagavond verdiend met 3-2 aan het langste eind tegen Charleroi. Mathieu Maertens en invaller Mario Gonzalez (x2) maakten de Leuvense doelpunten.

Coach Marc Brys wijzigde het team in vergelijking met het 2-2-gelijkspel op Anderlecht op twee posities. Ricca en Nsingi verschenen aan de aftrap in plaats van Ouédraogo en Gonzalez die beiden naar de bank verhuisden. De wedstrijd begon, met Schrijvers en Keita tussen de supporters in De K, evenwichtig zonder echt grote kansen. Vlak voor het kwartier schoot Heymans de bezoekers op voorsprong. Cojocaru zat er nog bij, maar kon niet verhinderen dat het leer via de paal in doel verdween.

Een Leuvense reactie liet niet lang op zich wachten. Thorsteinsson veroverde hoog op het veld de bal. Nsingi kon uithalen, maar trapte pal op doelman Koffi en stond ook buitenspel. Halfweg de eerste helft viel dan toch de gelijkmaker. Malinov verstuurde een lange bal achter de verdediging van Charleroi. Onze aanvoerder Maertens reageerde sneller dan doelman Koffi en legde de 1-1 in het lege doel. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan, maar de meeste dreiging kwam toch van onze jongens. De Norre en Mendyl besloten over en voorlangs. Nsingi kwam nog voor de rust het dichtst bij de 2-1. Zijn poging spatte uiteen op de lat.

Invallers drukken hun stempel na de pauze

We kwamen goed uit de kleedkamers. Maertens kon al snel uithalen na een vrije trap van Tamari, maar zijn volley werd afgeblokt. Op het uur kwamen Holzhauser en Gonzalez erin voor Thorsteinsson en Nsingi. Twee wissels die meteen goed uitpakten. Holzhauser zette zich enkele seconden na zijn invalbeurt achter een vrije trap en Gonzalez verlengde het leer prima in doel. Dat heet dan scherp invallen.

We leken de controle over de wedstrijd te behouden, maar moesten een kwartier voor affluiten toch de gelijkmaker slikken. Na een VAR-interventie ging de bal op de stip en Ilaimaharitra bracht Charleroi langszij. Aangeslagen waren onze jongens niet. Maertens bereikte Holzhauser, die kon koppen, maar Koffi lag in de weg. Enkele minuten later was Maertens alweer de aangever, maar ook Gonzalez kon net niet goed genoeg afwerken.

Niet getreurd, want na een heerlijke aanval over links bracht de ingevallen Ouédraogo Gonzalez opnieuw in stelling en onze aanvaller duwde de 3-2 hard met de buitenkant van de rechtervoet onder Koffi in doel. Zo kregen we alsnog loon naar werken.

Brys: "Hebben er wederom hard voor moeten werken"

“Het geloof heeft het verschil gemaakt”, zegt coach Marc Brys: “Wij wilden winnen en ik denk dat het een verdiende overwinning is. De penalty was toch licht. Ik heb de beelden bekeken en Mendyl raakt Heymans, maar dat was totaal onopzettelijk en hij valt één seconde later. Het zou onfair zijn geweest als we op die manier de drie punten niet hadden kunnen pakken.”

“We hebben er wederom hard voor moeten werken. Dat zal onze stijl zijn voor de rest van het seizoen. De spelers hebben het goed gedaan om na de achterstand ons spel niet te verloochenen en bleven kiezen voor de circulatie van de bal en veel beweging zonder bal. Uiteraard kon het beter, maar ze hebben op een goede manier gereageerd.”

“De drie punten zijn fantastisch. Ook goed voor de invallers dat ze het verschil konden maken. Dat bewijst dat ze heel veel klasse hebben en dat ze een wedstrijd kunnen beslissen. De groep is heel collectief en homogeen. Ze zijn heel solide en zullen altijd elkaar indekken. Het blijkt ook tijdens de moeilijke momenten van de wedstrijd dat het echt een goede groep is.”

“Droomstart? Zeker, uiteraard zijn we daar zeer tevreden mee. Maar nogmaals laat ons er aan herinneren dat we wel altijd heel hard moeten werken om de drie punten binnen te halen. Het gebeurt met heel veel overgave en mooie doelpunten”, besluit Brys.

Koop je abonnement