A-Team

“Ik kijk er enorm naar uit om op het beste veld van België te mogen voetballen.”

Raphael Holzhauser tekende gisteren een overeenkomst bij OH Leuven. Daarmee is hij na Joren Dom en Nordin Jackers de derde zomeraanwinst. Wij strikten de geniale linkervoet meteen voor zijn eerste interview als kersvers OH Leuven speler.

De 29 jarige Oostenrijker speelt nu al 3 seizoenen in België en gebruikte de clausule in zijn overeenkomst met Beerschot waardoor hij de club transfervrij kon verlaten bij degradatie. De eerste 2 eerste seizoenen bij de Antwerpenaren waren ronduit indrukwekkend. Afgelopen seizoen kon hij Beerschot echter niet behoeden van de degradatie, ondanks 4 doelpunten en 7 assists. Rapha is nu klaar voor een nieuwe uitdaging en heeft deze gevonden aan Den Dreef.

Holzhauser brengt een pak ervaring mee naar Den Dreef, maar is toch nog hongerig. “Ik draai al vele jaren mee in het voetbal, ik speelde in de Bundesliga en Europese wedstrijden. Ik ben wel een open persoon die elke dag nog nieuwe dingen wil bijleren. Ik kijk daarom enorm uit naar de eerste trainingen volgende week. Ik sta te popelen om mijn nieuwe ploegmaats te leren kennen. Ik had enkele gesprekken met Marc Brys en ook daar ben ik vol enthousiasme naar wat de komende dagen en weken zullen brengen.”

Lees verder onder de foto.

Rapha komt volgende week in de Korbeekdamstraat alvast 1 bekend gezicht tegen. “Ja, ik ben blij om opnieuw met Joren Dom te kunnen samenwerken. Hij was bij Beerschot ook al een goeie vriend en ik had al contact met hem over OH Leuven. Verder ken ik enkele anders spelers wel, we spelen zo vaak tegen elkaar, maar eerder professioneel als tegenstander.”
Holzhauser is al drie seizoenen actief in België en wilde ook graag in de Jupiler Pro League blijven spelen. “Ik heb het naar mijn zin in België. ik ben blij om bij OH Leuven getekend te hebben en deel te mogen uitmaken van het team Het is een mooie club met grote toekomstplannen. In de 3 seizoenen in België speelde ik wel vaak tegen OH Leuven en leerde de club zo toch al goed kennen. Ik had ook goeie gesprekken met de technische staf en de club.  Ik kijk er alvast hard naar uit om elke 2 weken op de beste grasmat van het land te mogen voetballen. Voor een technische speler is een goeie grasmat heel belangrijk. Telkens ik hier kwam spelen was ik al onder de indruk van de kwaliteit van het veld.”

Holzhauser woonde in de 3 jaar in België in Antwerpen en verhuist nu naar het Leuvense. “Ik ken de stad en de regio nog niet zo goed, maar ik ga er werk van maken om de streek snel te ontdekken.”

Rapha heeft op zijn rug een tattoo van elke club waar hij voor uitkwam. “Tijdens de winterstop laat ik het OH Leuven logo toevoegen, er is nog plaats op mijn rug”.

"Ik ben even blij met een doelpunt als een assist. Het zijn de overwinningen die echt belangrijk zijn"

Als we het over zijn ambities hebben, is Rapha eerder bescheiden. “Ik wil belangrijk zijn voor het team. Ik ben 29 jaar en heb ondertussen de nodige ervaring die ik ten dienste wil stellen van de ploeg.” 2 jaar geleden was Holzhauser dicht bij de Gouden Schoen. Hij werd tweede net na Lior Refaelov. De ambitie om hier een stapje hoger te eindigen is er nog altijd, maar het is niet de drijvende factor voor Rapha. “Het is belangrijker voor mij dat de ploeg goed presteert en goeie resultaten haalt. Als ik daarmee kan helpen met doelpunten of assists, zou een individuele trofee een mooie extra prijs zijn, maar het team gaat voor alles. Ik ben trouwens even blij met een doelpunt als met een assist. Het zijn de overwinningen die echt belangrijk zijn.”

De kwaliteiten van de linkervoet en de traptechniek van Rapha zijn alom bekend. “Als kind speelde ik vaak met de bal en probeerde ik mijn linkervoet zo goed mogelijk te ontwikkelen. Zelfs voor ik een bal had trapte ik met mijn linkervoet tegen alles aan. Ik begon dan heel vroeg te voetballen met mijn grootouders en mijn nonkels, dit zowel in de tuin als in de woonkamer. Daar sneuvelde dan wel al eens iets. Dit gebeurde dan, maar het was belangrijk voor mijn ontwikkeling dat ik als kind al voetbalde.”

Vielen Dank Rapha und viel Erfolg in Leuven!

Bekijk hieronder de video:

Koop je abonnement