fbpx
Club

Hoe zou het zijn met… Jordan Remacle

Het seizoen 2010 - 2011 was één van de mooiste in de geschiedenis van OH Leuven. We werden kampioen en promoveerden naar de hoogste klasse, wat de verdienste is van alle spelers van de kampioenenploeg. Eén van hen was Jordan Remacle, die OH Leuven drie seizoenen van doelpunten en assists voorzag.

Jordan tekende bij OH Leuven in de zomer van 2010. “Voordien speelde ik bij KRC Genk onder trainer Ronny Van Geneugden. Toen hij in 2010 de trainersrol bij OH Leuven op zich nam, contacteerde hij mij persoonlijk. OH Leuven was op dat moment de beste keuze voor mij, en zo begon mijn verhaal hier. Uiteindelijk bleek het één van mijn beste jaren als voetballer te zijn, mede dankzij de sterke ploeg en staf rond mij.“

“Mijn eerste seizoen bij OH Leuven en al meteen kampioen spelen, dat was één van de mooiste momenten in mijn voetbalcarrière”

Voordat hij de overstap maakte naar OH Leuven, deed Jordan Remacle vier jaar ervaring op in Nederland. “Ik sprak amper Nederlands toen ik daar aankwam, wat het in het begin niet gemakkelijk maakte. Ook de mentaliteit was helemaal anders want offensief voetballen stond daar centraal.” Op zijn 23ste keerde hij terug naar België en speelde hij een fantastisch seizoen bij onze club. Samen met zijn ploeggenoten zorgde hij dat jaar voor de promotie naar het hoogste niveau. “Mijn eerste seizoen bij OH Leuven en al meteen kampioen spelen, dat was één van de mooiste momenten in mijn voetbalcarrière”, vertelt hij trots.

In 2015 keerde hij terug naar het oude nest van OH Leuven. “Het was op dat moment een mooie transfer, die ook financieel interessant was. Het leven als profvoetballer is van korte duur, dus dat financiële plaatje is een belangrijke factor. Na twee hele mooie jaren bij de club was het moeilijk om terug te keren. De ploeg was veranderd en we waren defensief minder sterk. Het was bikkelen tot op de laatste speeldag en uiteindelijk degradeerden we. Dat deed wel pijn.”

“Het was een plezier om met iedereen samen te spelen, want het zijn stuk voor stuk sterke spelers”

Naast voetballen is hij werkzaam als teamleader in een fabriek. “Toen ik stopte als profvoetballer, heb ik eerst veel tijd doorgebracht met mijn familie. Ik wou eerst mijn batterijen goed opladen vooraleer ik begon te werken. Sindsdien heb ik meer stabiliteit in mijn leven.” Drie jaar nadat hij stopte als profvoetballer, startte hij in een fabriek op tien kilometer van zijn thuis.

“De speler waar ik het liefst mee samenspeelde? Daar kan ik niet op antwoorden. Het was een plezier om met iedereen samen te spelen, want het zijn stuk voor stuk sterke spelers.” Jordan heeft nog vaak contact met verschillende jongens zoals Bjorn Ruytinx, Yves Lenaerts en Maxime Annys. “Soms gaan we samen een pint drinken en babbelen we over de goede oude tijd. Het is fijn dat die band tussen ons nog altijd zo sterk is. Mijn enige oud-ploeggenoot die nu nog bij de club speelt, is Pierre-Yves Ngawa. Wij zijn nog altijd goede vrienden dus ook hem zie ik vaak.”

Een andere oud-ploeggenoot van hem is Leandro Trossard, één van de beste spelers ooit van OH Leuven volgens Remacle. “Hij was bijna altijd de beste speler op het veld. Via Genk is hij naar Engeland getrokken en nu blinkt hij daar uit als één van de beste spelers van het land. Het is mooi om te zien dat hij zo’n carrière heeft opgebouwd, en zijn verhaal is nog lang niet gedaan.”

Jordans laatste club was RFCU Kelmis. Ook met deze club werd hij kampioen. Zijn team promoveerde van eerste provinciale naar derde nationale. Twee jaar lang kwam hij uit voor die club, maar drie weken geleden hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak. “Ik ben 37 jaar en blessures zijn bijna dagelijkse kost voor mij. Mijn lichaam was gewoon op.” Hij blijft wel actief in de voetbalwereld want hij startte als trainer bij RFCU Kelmis.

“Ik heb altijd mijn best gedaan voor de club en nu geven zij me die erkenning”

Vanwege zijn mooie prestaties is Jordan bekroond tot een echte OH Leuven Legend. “Ik heb altijd mijn best gedaan voor de club en nu geven zij me die erkenning. Het is een mooie beloning die ik met veel plezier aanneem.” Samen met andere OH Leuven Legends zit hij af en toe in de tribune van het King Power at Den Dreef Stadion. “We genieten dan van het moderne stadion, de mooie infrastructuur en het perfect onderhouden veld. Dat was vroeger uiteraard nog niet zo professioneel.”

Koop je abonnement