Club

Hoe zou het zijn met… Esteban Casagolda?

Van 2016 tot 2019 kwam Esteban "El Pistolero" Casagolda uit voor de eerste ploeg van OH Leuven. Hij voorzag onze club drie seizoenen lang van doelpunten. Nadien speelde hij nog bij Roeselare, Dender en Lokeren-Temse, en volgend seizoen schakelt hij over naar het Brusselse Crossing Schaarbeek.

“Ik heb drie fantastische seizoenen beleefd bij OH Leuven”, opent Esteban. Met al enkele jaren ervaring in Hongarije, Schotland en China op de teller koos hij in 2012 opnieuw voor de Belgische competitie. “Het was moeilijk om telkens te verhuizen en me aan te passen aan nieuwe landen en culturen.” Hij besloot twee seizoenen voor Union te spelen en daaropvolgend twee seizoenen bij FCV Dender. “Het laatste seizoen daar was ik topschutter, waardoor verschillende clubs interesse in mij toonden. Het voorstel van OH Leuven was toen voor mij de beste keuze.”

In het seizoen 2021 – 2022 keerde hij terug naar FCV Dender. Na de reguliere competitie stonden hij en zijn team vierde in het klassement, maar sleepten na de play-offs alsnog de titel in de wacht. “Het doel van mijn terugkeer was kampioen worden en met Dender stijgen naar de Challenger Pro League. Dankzij een goed seizoen van het hele team is dat gelukt.”

“In mijn vrije tijd sta ik soms op een tennis- of padelveld, maar mijn favoriete sport blijft zonder twijfel voetbal”

Afgelopen seizoen speelde hij opnieuw kampioen, maar dan met Lokeren-Temse. “Ik had daar hetzelfde doel en dat was de titel binnenhalen. Met dat idee heb ik getekend en ik ben blij dat we dat hebben kunnen waarmaken. Ondanks dat het op een lager niveau is, was de sfeer het hele seizoen ongelooflijk. Het is een club met veel potentieel en groeimarge.”

Op dit moment woont hij met zijn gezin in Grimbergen. Sinds vier jaar is hij druk in de weer met zijn zoontje. “Het zou leuk zijn als hij voetballer wordt, maar dat is zijn eigen keuze”, lacht hij. “In mijn vrije tijd sta ik soms op een tennis- of padelveld, maar mijn favoriete sport blijft zonder twijfel voetbal.”

Ook voor volgend seizoen heeft hij al een nieuwe uitdaging gevonden. Hij zette zijn krabbel onder een contract bij Crossing Schaarbeek en heeft daar dezelfde doelstelling als afgelopen seizoenen. “Ik kan me goed vinden in de ambitie van de club en wil samen met hen voor de titel gaan”, aldus Esteban.

“Pas als mijn eigen voetbalcarrière stopt, wil ik trainer worden zodat ik mij kan focussen op één activiteit”

Esteban behaalde onlangs het trainersdiploma UEFA B en gaat binnenkort voor het diploma UEFA A. “Ik heb bij Crossing Schaarbeek getekend zodat ik dichter bij huis kan spelen, maar ook dichter bij mijn lessen ben. Pas als mijn eigen voetbalcarrière stopt, wil ik trainer worden zodat ik mij kan focussen op één activiteit. Op die manier moet ik mijn tijd en aandacht niet verdelen onder twee functies”

In 2017 nam de King Power Groep OH Leuven over, en dat bracht een aantal veranderingen met zich mee. “De infrastructuur van de club was al professioneel, maar door de nieuwe eigenaar werd alles volledig vernieuwd. Ook het veld en het stadion kregen een upgrade. Het was duidelijk dat King Power de beste omstandigheden wilde bieden zodat de club stappen vooruit kon zetten.”

OH Leuven fans kennen hem misschien nog als “El Pistolero” door zijn doelpuntviering. Dat was zijn visitekaartje, maar afgelopen seizoen kreeg Mario Gonzàlez diezelfde bijnaam. “Hij is zeker een waardige vervanger voor die naam. Het is een leuke speler om naar te kijken want het is een goede spits die veel scoort.”

Esteban staat nog vaak in contact met verschillende oud-ploeggenoten van hem. “Bijna dagelijks bel ik met mijn beste vriend Flavien Le Postollec. Ook met Nikola Storm en Ben Yagan heb ik nog veel contact en kom ik soms naar thuiswedstrijden kijken. Het is altijd leuk om terug te keren naar het stadion”, verklaart hij. Hij speelde nog samen in de ploeg met Pierre-Yves Ngawa en Mathieu Maertens. “Het is fijn om te zien dat die twee nog steeds tot het eerste elftal van OH Leuven behoren”, besluit hij.

Koop je abonnement