Academy

Hans Somers nieuwe Academy Manager, Tom Vermeulen Head of Academy Development

Voormalig assistent-trainer Hans Somers wordt de nieuwe Academy Manager van OH Leuven. Somers komt over van KMSK Deinze, waarmee hij als hoofdcoach vorig seizoen nog knap derde werd in de Challenger Pro League.

Hans Somers begon te voetballen bij SK Lierse. Hij speelde vijf seizoenen op het Lisp en trok daarna voor drie jaar naar het Turkse Trabzonspor. Somers eindigde zijn professionele spelerscarrière bij FC Utrecht, waarvoor hij nog zes seizoenen uitkwam. Zijn trainerscarrière startte in 2017 bij Sporting Hasselt. In 2018 stapte hij over naar de jeugd van KRC Genk. Met de U18 werd hij twee jaar op rij kampioen, waarna hij doorschoof naar Jong Genk. Ook in het daaropvolgende seizoen werd hij, ongeslagen, kampioen en dwong zo de promotie naar de Challenger Pro League af.

Begin vorig seizoen vervoegde Hans Somers de technische staf van het eerste elftal van OH Leuven, maar na enkele maanden hebben Somers en de club in onderling overleg beslist om uit elkaar te gaan. Vervolgens ging hij aan de slag bij KMSK Deinze waar hij in november het roer overnam als T1 en knap derde werd in de Challenger Pro League. Vanaf 1 juli maakt Hans Somers opnieuw de overstap naar OH Leuven, waar hij de nieuwe Academy Manager wordt.

Somers gaat bij onze Academy een sterk duo vormen met  Tom Vermeulen, die de rol van Head of Academy Development op zich zal nemen. Vermeulen zal Somers bijstaan en wordt mee verantwoordelijk voor de algemene werking van onze Academy. Hij zal ook onder meer mee het OH Leuven DNA bewaken en het Your OHL project, waarbinnen spelers hun eigen ontwikkeling in handen nemen, verder uitwerken. Vermeulen was tot nu Head of Coaching bij de U13-U16 en blijft die functie ook verder vervullen.

“Dit is een zeer mooie uitdaging. Ik heb een passie voor werken met jeugd en binnen OH Leuven is de jeugdopleiding een zeer belangrijk onderdeel. Ik kijk er echt naar uit om de Banqup Academy de komende jaren verder uit te bouwen,” aldus Hans Somers. Ook Frédéric Van den Steen is blij met de aanstelling van Hans Somers als Academy Manager en het doorgroeien van Tom Vermeulen. “Na het vertrek van Henk Mariman was het belangrijk om een nieuwe Academy Manager aan te stellen. Met Hans halen we iemand met ervaring op elk niveau. Niet alleen als voetballer, maar ook als assistent-coach, hoofdcoach én jeugdcoach. Ik ben zeer blij dat we zo een profiel aan onze club kunnen binden. De nieuwe rol van Tom Vermeulen is dan weer het bewijs dat niet alleen spelers bij OH Leuven kunnen doorgroeien, maar ook de staf. Ik ben blij dat Tom deze stap kan zetten binnen onze werking en mee onze Academy verder gaat uitbouwen.”

Koop je abonnement