fbpx
Women

Gelijkspel voor OH Leuven Women op bezoek bij Standard

OH Leuven Women raakte zaterdagnamiddag niet verder dan een 2-2-gelijkspel op het veld van Standard. Tweemaal kwamen we op voorsprong, maar konden we een Luikse gelijkmaker niet verhinderen.

Standard zorgde voor de eerste dreiging via Merkelbach. Zij duwde het leer via het been van Veefkind naast de kooi van Claes. Onze dames reageerden met een knal van Cranshoff die hoog over ging.

De thuisploeg stak halverwege de eerste helft opnieuw haar neus aan het venster. Een kopbal van Humartus belandde in het dak van het Leuvense doel. Tien minuten later kopte Merkelbach na een vrije trap tegen de paal en vlak voor de rust miskeek Claes zich bijna op een poging van Janssens.

We kwamen beter uit de kleedkamer. Kees kon meteen voor gevaar zorgen na een hoekschop. In minuut 52 was het dan toch raak. De bal kwam na een nieuwe hoekschop voor de voeten van Eurlings en zij trapte het openingsdoelpunt enig mooi over Damman.

Twee minuten na de 0-1 kreeg Cranshoff een grote kans, maar besloot in de handen van Damman. Het ging plots snel, want aan de overkant hield Claes Vanmechelen van de gelijkmaker.

Vlak na het uur probeerde Cranshoff het van ver. Damman kon het leer nog net over duwen. Merkelbach wist er twintig minuten voor affluiten wel 1-1 van te maken, maar Cranshoff bracht onze dames al snel terug op voorsprong.

Opnieuw slaagden we er niet in om die voorsprong vast te houden. Een afstandsschot van Vanmechelen ging over Claes in doel. In de slotfase werd de 3-2 van Van Eynde nog afgekeurd wegens buitenspel.

Opstelling OH Leuven Women: Claes, Kees, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Detruyer (74’ Vanzeir), Cranshoff (74’ Ampoorter), Meeuwis (46’ Wajnblum), Veefkind, Johnsson-Haahr.

Doelpunten: 52’ Eurlings (0-1), 72’ Merkelbach (1-1), 74’ Cranshoff (1-2), 84’ Vanmechelen (2-2).