A-Team

Gelijkspel tegen Eupen na laat tegendoelpunt

Het zag er lang goed uit voor OH Leuven dinsdagavond tegen Eupen, maar toch werden we niet beloond. Via Thorsteinsson klommen we op voorsprong voor de rust, maar laat in de tweede helft gaven we de drie punten nog weg.

Coach Marc Brys kon niet rekenen op Mario Gonzalez. “Mario voelde iets achteraan zijn bil op training. We nemen geen risico, ook al door de snelle opeenvolging van de wedstrijden”, klonk het vooraf. Nsingi verving onze topschutter en Kiyine kwam in de plaats van Keita. Bij Eupen stonden met Jeggo, Nuhu, Bitumazala en Gorenc vier nieuwe namen aan de aftrap.

Kiyine zorgde voor de eerste Leuvense dreiging. Zijn trap ging over en naast. Niet veel later kreeg Nsingi een geweldige mogelijkheid. Van dichtbij trapte hij via een Eupense verdediger in hoekschop. Op het kwartier was Eupen daar een eerste keer. Een voorzet van Magnée bereikte Prevljak, Cojocaru bracht makkelijk redding.

Iets voor halfweg de eerste helft klommen we verdiend op voorsprong. Tamari zette op rechts een goede actie op en haalde hard uit. Bezoekende doelman Moser duwde in de voeten van Thorsteinsson en die trapte het openingsdoelpunt makkelijk binnen. Zo gingen we met een terechte voorsprong de rust in.

Late gelijkmaker

We gingen na de pauze door op ons elan. Thorsteinsson kon vrijstaand aan de tweede paal koppen, maar Moser stond pal. Enkele minuten later waren onze jongens daar opnieuw. Nsingi probeerde het vanuit de draai, opnieuw lag Moser in de weg.

Bij Eupen was het invaller N’Dri die voor gevaar zorgde. Op het uur trapte hij net over de dwarsligger. We reageerden met een goed een-tweetje tussen Nsingi en Schrijvers. Die laatste kon van net buiten de zestien uithalen, maar zonder succes.

Wat volgde, was een geweldige run van De Norre. Onze aanvoerder kon ver oprukken, maar besluiten, lukte niet. Bijna kregen we het deksel op de neus. Een bal van De Norre ging via Ricca richting eigen doel. Cojocaru was echter attent. Niet veel later was het deksel daar toch. Invaller Malinov haalde Gassama onderuit in de zestien. De VAR keek lang of er geen voorafgaand buitenspel was, maar de bal ging toch op de stip. Prevljak trapte de elfmeter voorbij Cojocaru. We gingen ondanks de opdoffer nog vol op zoek naar de winnende treffer, maar die bleef uit.

Brys: "Hebben enorm veel tegenslag"

“Het is een kopie van de wedstrijd die we altijd moesten winnen tegen Kortrijk, maar toen verloren”, stelt coach Marc Brys. “We hebben in de eerste helft een hele goede wedstrijd gespeeld. We kwamen goed tussen de lijnen, voetbalden een rits kansen bij elkaar en maakten een doelpunt.”

“Ook in de tweede helft hadden wij het balbezit en creëerden we meer kansen, alleen kwam Eupen vaak in de omschakeling. Ze kregen enkele hoekschoppen, die weinig dreigend waren.”

“Verdienden meer punten”

“Was het buitenspel of niet? We hebben de lijn gezien en het leek me geen buitenspel. Je zit in een situatie waarin je niet hoort en hoeft te tackelen. We kregen dan dat doelpunt tegen en dat viel niet uit de hemel, maar uit de hel neer.”

“We zitten in een situatie waarin we toch goed voetbal spelen, maar dat we enorm veel tegenslag hebben. Ook tegenslag hebben buiten het veld met een aantal onverwachte kwetsuren en een aantal vertrekkers, die nog niet vervangen zijn. Er zijn altijd zaken waar je geen grip op hebt. Het samenvallen van al die factoren maakt het een periode waarin het allemaal tegenzit. Dat is jammer. Ik denk dat wij meer punten verdienden en zeker ook vandaag. We zijn nog maar eens ontgoocheld thuis”, besluit Brys.

Koop je abonnement