A-Team

Gelijkspel op RWDM na kopbalgoal van Pletinckx

Op bezoek bij RWDM kwam OH Leuven niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Een achterstand werd voor de rust nog ongedaan gemaakt door Pletinckx, maar daar bleef het bij.

Coach Oscar Garcia zette Russo in de basis. Thorsteinsson verhuisde daardoor naar de bank. Bij RWDM was Mercier niet van de partij. Verder kwamen Makosso, Sambu en Gueye aan de aftrap in plaats van Mboup, Alberto en Sarr.

De eerste echte kans was voor OH Leuven. Schrijvers kon uithalen na een een-tweetje met Maertens. Zijn schot ging voorlangs. Halfweg de eerste helft moest Russo geblesseerd naar de kant. Schingtienne was zijn vervanger.

Via Opoku konden we nog eens voor dreiging zorgen. Miguel bracht voor, Opoku kopte over. Het openingsdoelpunt viel echter aan de overkant. Biron legde op aangegeven van Camara de 1-0 voorbij Leysen.

De Leuvense reactie liet niet lang op zich wachten. Pletinckx knikte een goede hoekschop van Maziz zeer goed binnen. Bijna gingen we met een voorsprong de rust in. Opoku zonderde Sagrado met een knap hakje af, Defourny had een goede redding in huis. In de herneming kopte Miguel over.

Geen doelpunten na de pauze

Leysen hield ons enkele minuten ver in de tweede periode goed recht door een kopbal van Gueye over zijn doel te tikken. We hadden het moeilijk om in ons spel te komen. Garcia greep in en bracht Nsingi en Thorsteinsson voor Opoku en Maziz.

Opnieuw was Leysen bij de pinken toen Gueye wel heel dicht kwam. Aan de overzijde probeerde Thorsteinsson het eerst met een harde volley tegen een verdediger en even later met een afstandsschot tegen de paal.

Gueye leek er 2-1 van te maken, maar de vlag ging terecht de hoogte in. Ook Braut Brunes mocht nog opdraven voor Maertens. Een scherpe voorzet werd door Defourny nog onschadelijk gemaakt, maar verder viel er niets meer te noteren. Zo moeten we tevreden zijn met een punt.

Garcia: "We moeten positief zijn en vooruitkijken"

“We wilden winnen, in de tweede helft waren we veel beter dan de tegenstander”, zegt coach Oscar Garcia. “Zij kwamen één keer voor doel en scoorden, wij hadden een viertal kansen om een tweede keer te scoren, maar het lukt niet. In de tweede helft speelden we met veel persoonlijkheid en gingen we naar voor om te winnen.”

“De momenten waren daar om de wedstrijd te winnen, dat kon iedereen zien. We hebben de wedstrijd compleet gedomineerd, jammer dat we niet konden scoren. We moeten positief zijn en vooruitkijken, er komen geen makkelijke wedstrijden meer”, besluit Garcia.

“Ik heb persoonlijk een zuur gevoel, we kwamen voor de drie punten”, vult Ewoud Pletinckx aan. “We laten het na om een echte kloof te creëren met de ploegen onder ons, het zal strijden tot het einde worden.”

“We hebben te weinig uitgespeelde kansen gekregen, dat is niet voor het eerst ons probleem. Als je dan al een goal slikt, moet je er 2 maken en we weten dat we niet de best scorende ploeg zijn. Dat is een werkpunt.”

“Achterin hebben we stappen gezet, in het begin van het seizoen gaven we veel meer weg. Dit zijn speciale wedstrijden, vechten onderaan is altijd moeilijk. Je wil winnen, maar ook zeker niet verliezen.”

Koop je abonnement