A-Team

Gelijkspel op bezoek bij Zulte Waregem

Na de nederlaag tegen Beerschot moest OH Leuven op zoek naar puntengewin op het veld van Zulte Waregem. Kaba opende de score, maar die voorsprong stond niet lang op het bord. Uiteindelijk moesten we tevreden zijn met een puntendeling.

Coach Brys voerde flink wat wijzigingen door. De geelgeschorsten Schrijvers en Maertens en Tamari, Keita en Allemeersch verdwenen uit de ploeg. Aguemon, Shengelia, De Sart, Ouedraogo en Kaba verschenen aan de aftrap. Bij Zulte Waregem stonden onder meer ex-spelers van OH Leuven Cools en Hubert in de basis.

Het openingskwartier leverde geen pogingen tussen de palen op. Halverwege de eerste helft deed Kaba het net trillen, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Vlak voor het halfuur scoorde onze spits opnieuw en deze keer wel geldig. Na een mooie voorzet van Augemon kon Mercier uithalen. Het leer kwam uiteindelijk in de voeten van Kaba die goed kalm bleef en de 0-1 onder Bossut in doel trapte.

We konden niet met een voorsprong de rust in. Vossen kopte op aangeven van Gano de gelijkmaker vijf minuten voor de pauze binnen. Iets voor het uur sneed Shengelia goed naar binnen en haalde uit. Bossut duwde weg. We tankten er vertrouwen uit. De Sart probeerde het ook van ver, maar opnieuw stond Bossut pal.

Nadien kozen beide ploegen voor een goede organisatie en bleven doelpogingen uit. De wedstrijd sleepte zich naar het einde en de 1-1-tussenstand tijdens de rust werd ook de eindstand.

“We zakten in moeilijke omstandigheden af naar Zulte Waregem”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Vooral de club heeft een inspanning gedaan om Kaba er toch te krijgen. Dat gaf de groep een extra boost. Verder moesten wij acht spelers missen, wat niet optimaal was.”

“Het veld was zwaar en moeilijk bespeelbaar. De eerste helft hebben we goed willen voetballen. Alleen zag je dat er automatismes ontbraken. Wij hebben getracht om kansen te creëren. Het ging dan wat op en neer.”

“Wij begonnen goed aan de tweede helft en kregen uiteindelijk twee goede kansen via De Sart en Shengelia. Daar hadden wij door het overwicht en het spel een doelpunt verdiend. Dat is niet gebeurd. Gaandeweg kwam Zulte Waregem terug in de wedstrijd. Ze waren fysiek sterker.”

“Wij moesten standhouden en proberen tegen te prikken. Dat is niet gelukt. Ik denk dat wij tevreden zijn met dat punt. Een goed en belangrijk punt voor ons en collectief verdiend.”

“De groep heeft getoond dat ze gehavend en na de slechte prestatie tegen Beerschot goed kunnen reageren. Het maakt de trainer fier dat spelers met weinig minuten in de benen op een zeer zwaar veld toch wisten stand te houden”, besluit Brys.

Koop je abonnement