fbpx
A-Team

Geen punt op bezoek bij KRC Genk

OH Leuven gaf zondagavond in de slotminuut nog een punt uit handen op het veld van KRC Genk (3-1). Onze jongens wisten pas in minuut 85 gelijk te maken, maar keerden toch met lege handen huiswaarts.

Beide ploegen voerden vier wijzigingen door. Coach Oscar Garcia koos voor Sagrado, Banzuzi, N’Dri en Opoku in plaats van Mendyl, Thorsteinsson, Nsingi en Schingtienne. Bij Genk kwamen Kayembe, Galarza, McKenzie en Tolu in de ploeg voor Cuesta, Arteaga, Hrosovsky en Zeqiri.

Al in de eerste minuut kregen we een grote kans. We veroverden hoog op het veld de bal. Opoku had de vrijstaande Maziz niet gezien en trapte zelf, maar Vandevoordt kon makkelijk oprapen. Nog voor het openingskwartier reageerde Genk met drie kopballen zonder echt gevaar voor Prévot.

Halfweg de eerste helft ging de bal op de stip. Misao liep ongelukkig Bonsu Baah omver in de zestien. Prévot stopte de elfmeter van Heynen, maar in de herneming wist de kapitein van Genk wel te scoren.

Voor de pauze vielen er aan beide kanten nog twee momenten te noteren. Tolu kreeg twee grote kopkansen en Schrijvers kon tweemaal vanop afstand uithalen. De 1-0-ruststand veranderde niet meer.

Deksel op de neus in de slotfase

Maziz bleef in de kleedkamer, Thorsteinsson was zijn vervanger. Sagrado liet het eerste schotje van de tweede helft optekenen. Op het uur haalde Dom een kopbal van Paintsil van de lijn. In de daaropvolgende aanval tikte Munoz maar net naast.

Genk bleef komen. Kayembe vond Tolu, die het leer naast devieerde. Tien minuten later moesten we noodgedwongen wisselen. Ngawa kwam de geblesseerde Sagrado vervangen. Coach Garcia gebruikte dat wisselmoment om ook Suphanat in te brengen voor N’Dri.

In de slotfase gooiden we nog alles op alles. Nsingi en Braut Brunes vielen in voor Banzuzi en Opoku. Meteen kregen we een kans. Suphanat legde na doorkoppen van Braut Brunes achteruit tot bij Misao. Onze Japanner probeerde het in één tijd, maar raakte de bal niet goed.

Het bleek slechts uitstel, want één minuut later legden we een schitterende aanval over links op de mat. Uiteindelijk gaf Thorsteinsson met een geweldige hak het leer mee aan Braut Brunes. Zijn aanname was prima en de Noor schoof de gelijkmaker onder Vandevoordt in doel.

De 1-1 stond echter niet lang op het bord. Heynen duwde de 2-1 van dichtbij voorbij Prévot. We moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Munoz legde in de herneming de 3-1-eindstand vast.

Oscar Garcia: "We hebben mentaliteit getoond"

“Ik ben tevreden met de prestatie van mijn team”, zegt coach Oscar Garcia. “We wilden niet te veel wijzigen en begonnen zoals we gewoon waren. Het liep niet naar wens en daarom besloten we om na de rust anders te spelen. De tweede helft was dan ook beter en we wisten te scoren. We hebben mentaliteit getoond en waren er dicht bij, maar twee kleine dingen in het slot beslisten alsnog de wedstrijd.”

De start voor coach Garcia is met na Genk, een thuiswedstrijd tegen Club Brugge en de verplaatsing naar Antwerp niet eenvoudig. “We hebben geen gemakkelijk programma, maar we hebben geleerd van deze wedstrijd en moeten dat nu toepassen tegen de volgende tegenstanders. Daar hebben we de kracht en mentaliteit voor.”