A-Team

Geen loon naar werken tegen Union

OH Leuven speelde zaterdagavond een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen Union. Ondanks meerdere goede pogingen bleef een doelpunt van onze jongens echter uit. Union wist in het slotkwartier wel te scoren.

Coach Marc Brys voerde drie wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Eupen. Dom, Ouédraogo en Vlietinck verschenen aan de aftrap. Bij Union geen Vanzeir. Boniface verving hem en ook Lazare en Adingra kwamen in de ploeg. We begonnen met een grote mogelijkheid voor Patris. Moris had veel moeite om zijn kopbal over te duwen.

Union reageerde via Boniface, Ricca werkte op de doellijn nog weg. Het bleef goed op en af gaan. Dom probeerde het met een afstandsschot. Terug aan Union dan. Lazare kon Cojocaru niet verrassen in de korte hoek. Onze doelman bokste even later ook een knal van Boniface weg.

We moesten even achteruit. Een poging van Lazare werd tijdig geblokt en Boniface vond opnieuw de vuisten van Cojocaru. Dan maar op de tegenaanval. Thorsteinsson speelde halverwege de eerste helft Dom aan en die kon uithalen, maar Moris stond pal. Het signaal om even door te duwen. Schrijvers werd mooi vrijgespeeld. Zijn hard schot ging net over.

Adingra strafte tien minuten voor de rust Leuvens balverlies achterin niet af. Vlietinck kon nog dreigen. Hij kapte zich prima vrij, maar trapte dan te centraal. Een aangename eerste helft kreeg geen doelpunten.

Verdiende Leuvense goal blijft uit

Boniface opende de tweede helft met een hard schot op Cojocaru. Opnieuw moesten de talrijke meegereisde Leuvense supporters niet lang wachten op een reactie. Patris onderschepte de bal en zette een geweldige run in. Onze flankverdediger legde goed af voor Thorsteinsson, die niet goed genoeg meenam en naast besloot.

Na een hoekschop probeerde Nsingi het. Moris duwde opnieuw in hoekschop. Even later was Nsingi daar alweer. Onze aanvaller wist de steekpass van Schrijvers net niet voorbij Moris mee te nemen. We bleven goed in de wedstrijd en gingen meer en meer aanvallen, maar moesten aandachtig blijven op de tegenaanval. Twintig minuten voor affluiten lag de wedstrijd even stil. Cojocaru kreeg de onderkant van de schoen van Kandouss tegen het hoofd en had verzorging nodig.

In minuut 77 klom Union op voorsprong. Invaller Lapoussin vond Nilsson aan de tweede paal en die knikte het openingsdoelpunt binnen. Kiyine en Tamari vielen in voor Schrijvers en Vlietinck. Patris kopte een hoekschop van Kiyine nog tegen de dwarsligger, maar de gelijkmaker bleef uit.

Brys: "Ik kan de spelers niets verwijten"

“Ik denk dat we vooral in de eerste vijftien, misschien twintig minuten het moeilijk hadden om het recht te houden”, zegt coach Marc Brys. “We zijn dat goed doorgekomen en dachten dan gaandeweg terug aan voetballen. Dat heeft ons toch een rits kansen opgeleverd. Dan is het nog maar is jammer dat je door dat tegendoelpunt zonder iets naar huis moet. We verdienden veel meer. De groep heeft enorm hard gewerkt,  gedisciplineerd gevoetbald en ging voor haar kansen.”

“We zijn bij momenten een evenknie geweest van een sterk Union en hadden een aantal goede kansen. Altijd jammer dat je dan uiteindelijk de wedstrijd verliest. Wij willen altijd spelen voor de overwinning. Dat is de enige manier om vooruitgang te boeken en ik kan de spelers echt niets verwijten. Ik kan alleen heel tevreden zijn voor hun moed, overgave en vooral voor de kansen die ze gecreëerd hebben.”

“We halen het niveau dat we willen halen. Alleen moet je concretiseren. Uiteraard mis je Gonzalez daarin, maar Nsingi was heel gedreven en kan op een goede wedstrijd terugblikken. We moeten voortdoen zoals we bezig zijn”, besluit Brys.

Koop je abonnement