A-Team

Geen loon naar werken tegen Antwerp

OH Leuven kreeg zaterdagavond niet waar het recht op had. Een prima eerste helft met een resem kansen eindigde in mineur. Antwerp scoorde vlak voor de rust de 0-1 en dat werd uiteindelijk ook de einduitslag.

Coach Marc Brys voerde vier wijzigingen door. Kaba, De Sart en Malinov begonnen op de bank en Vlietinck ontbrak met een blessure. Keita, De Norre, Maertens en Kuharevych stonden aan de aftrap. Bij Antwerp zag coach Brian Priske last minute De Laet geblesseerd afhaken. Bataille was zijn vervanger.

Het was wachten tot op het kwartier voor de eerste doelpoging. Mercier probeerde het met een vrije trap. We tankten vertrouwen en namen het heft volledig in handen. Schrijvers en Tamari dwongen Butez tot een redding.

Antwerp reageerde met een kopbal van Gerkens, maar echt gevaarlijk waren de bezoekers niet. Halverwege de eerste helft kopte Özkacar na een hoekschop tegen de paal.

De bal wilde er echt niet in. De Norre besloot van dichtbij in het zijnet en Tamari raakte het leer niet goed na een geweldige tegenaanval. Tien minuten voor de rust bediende Mercier alweer een ploegmaat. Deze keer was het Maertens die oog in oog met Butez kwam te staan. Hij probeerde de 1-0 onder de bezoekende doelman te schuiven, maar dat lukte net niet.

Op het einde van de eerste helft kregen we dan het spreekwoordelijke deksel op de neus. Seck maakte compleet tegen de gang van het spel in de 0-1 nadat we de bal bij een hoekschop niet wegkregen. Özkacar kopte in de slotminuut nog een vrije trap van Mercier in de handen van Butez, maar we gingen rusten met een onverdiende achterstand.

Snel na de pauze belandde een vrije trap van Mercier bij Kuharevych, maar die kon net niet goed genoeg bij de bal. We hadden het moeilijk om door de Antwerpse muur te geraken. Aan de overkant testte Benson met een vrije trap de vuisten van Runarsson.

Halverwege de tweede helft kwamen Shengelia en Kaba erin voor Tamari en Kuharevych. Dat zorgde voor nieuwe moed. Schrijvers trapte na een mooie actie over. Mercier, alweer hij, stuurde Schrijvers diep. Butez werkte weg tot bij Maertens die het in één tijd zonder succes probeerde.

In minuut 80 mocht jeugdproduct Lefrancq zijn debuut maken. Onze flankaanvaller liet zich meteen opmerken met meerdere knappe dribbels. De gelijkmaker bleef uit. Runarsson moest in de slotfase zijn kunnen nog tonen op een poging van Nainggolan.

“Enorm veel frustraties en ontgoocheling. Een beetje godgeklaagd dat je deze wedstrijd niet winnend kan afsluiten”, opende coach Marc Brys zijn analyse. “Als je als leek en neutrale toeschouwer kwam kijken, was het de vraag wie hier voor Play-Off 1 aan het strijden was.”

“Antwerp deed een heel scherpe opwarming en we dachten dat ze het snel naar zich toe wilden trekken. Maar ik denk dat het helemaal anders uitdraaide. Wij hadden het spel vanaf het begin in handen. We hebben gedurfd gevoetbald en veel kansen gecreëerd. Het is dan jammer en je moet naar jezelf kijken. Je slaagt er niet in om dat doelpunt te maken. Dan kwam dat tegendoelpunt uit het niets en valt elke poging om vooruit te voetballen bij de tegenstander weg. Dat is geen verwijt, maar een vaststelling.”

“We pakten de tweede helft met dezelfde intentie aan. De tegenstander stond nog lager en ging met drie spelers achterin staan. Wij hadden veel minder ruimte. Dat maakte het voor ons moeilijker en er was ook wel wat vermoeidheid aangezien we in de eerste helft zeer veel hadden gegeven. We creëerden nog wat kansen, maar te weinig om het recht te zetten. Al bij al kunnen we terugblikken op een wedstrijd die wij altijd hadden moeten winnen, maar die we niet naar ons toetrokken.”

“Wat er positief is, is dat er drie jonge kerels die uit de jeugdwerking komen op het veld stonden. Een geweldig compliment voor onze jeugd. Het is een bron van toekomst voor de volgende seizoenen. Dat is mooi en daar moeten we op verder breien, besluit Brys.

Koop je abonnement