fbpx
A-Team

Geen halve finale na nipte nederlaag tegen Antwerp

OH Leuven is er woensdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de beker van België. We gingen met 2-3 de boot in tegen Antwerp.

De wedstrijd begon zeer goed voor onze jongens. Maziz kon al na twee minuten de score openen met een mooie trap over doelman Lammens. Die voorsprong bleef echter niet lang op het bord. Drie minuten later ging de bal op de stip voor Antwerp na een fout van Schrijvers op Ejuke. Janssens knalde zijn elfmeter voorbij Leysen.

Antwerp nam over. Iets na het openingskwartier haalde Janssen van ver uit en legde zo de 1-2 onhoudbaar voorbij Leysen. Op het halfuur reageerden we met een poging van Miguel. Verder vielen er geen doelpunten meer in de eerste helft.

Snel tegendoelpunt na de rust

Met frisse moed begonnen we aan de tweede helft. Thorsteinsson liet het eerste gevaar noteren. Het doelpunt viel echter opnieuw aan de overkant. Na een misverstand tussen Leysen en Pletinckx kreeg Van Den Bosch de bal en trapte de 1-3 in het lege doel.

Coach Oscar Garcia voerde enkele wissels door. Maertens, Banzuzi en Nsingi vielen in voor Schrijvers, Pletinckx en Thorsteinsson. We staken via een grote mogelijkheid voor N’Dri op het uur nog eens onze neus aan het venster. Lammens lag in de weg.

2-3 zorgt voor geloof

Braut Brunes mocht in minuut 73 opdraven, Miguel ging naar de kant. We gaven ons duidelijk niet gewonnen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Schingtienne bracht voor en Maertens legde de 2-3 vanuit een schuine hoek prima voorbij Lammens.

Een doelpunt dat voor een boost zorgde. Braut Brunes zette zich goed door en legde breed voor Maertens. Onze aanvoerder twijfelde niet en haalde uit, maar te centraal.

Na een korte hoekschop tussen Nsingi en Maziz bracht die laatste scherp voor. Het leer werd net niet aangeraakt, waardoor Lammens kon oprapen. Even later was het Nsingi met een scherp aangesneden voorzet, maar opnieuw in de handen van Lammens.

In de blessuretijd kreeg Janssens na een fout op Sagrado net op de rand van de zestien nog een tweede gele kaart. Ricca kwam er nog in voor Dom. Maziz trapte de vrije trap in de muur en ook in de herneming lag Alderweireld in de weg. We kregen nog eenhoekschop, maar de 3-3 bleef uit.

Garcia: "In de tweede helft hebben we karakter getoond"

“De spelers hebben alles gegeven tegen een team dat vorig seizoen alles (beker en titel) won”, doet coach Oscar Garcia het verhaal. “We hebben goed meegedaan en wisten dat de rust voor doel bewaren het verschil zou maken.”

“We gaven twee stomme doelpunten weg. In de tweede helft hebben we karakter getoond. Ondanks de 1-3-achterstand bleven we geloven dat we het nog konden ombuigen. Dat betekent veel voor ons.”

“We kunnen hier op voortbouwen. We hebben het de afgelopen wedstrijden tegen sterke tegenstanders niet slecht gedaan. Dezelfde problemen komen wel steeds terug. Enkel de middenvelders kunnen scoren. Ik hoop dat daarin snel verandering komt.”