Club

Game for the future 2.0

OH Leuven speelt op zondag 17 maart de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen KV Mechelen. Naast het grote sportieve belang staat deze wedstrijd ook in het teken van duurzaamheid en innovatie.

OH Leuven wil meer zijn dan een voetbalclub. Wij vinden het belangrijk om een positieve impact te hebben op de samenleving. De impact op het klimaat is daar een groot onderdeel van. Daarom werd de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht van vorig seizoen omgedoopt tot Game for the Future. Tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen organiseert OH Leuven opnieuw deze Game for the Future. Uit het onderzoek van vorig jaar bleek dat de indirecte uitstoot van mobiliteit en de catering de grootste impact hadden op de ecologische voetafdruk van een voetbalwedstrijd. Daarom zetten we hier opnieuw op in.

Het mogelijk maken van duurzame vervoersmiddelen voor onze supporters, en dus het reduceren van het aantal autoverplaatsingen, is de grootste uitdaging. We willen de supporters oproepen om massaal met de fiets, te voet of het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Om al deze fietsen te plaatsen, breiden we voor deze wedstrijd onze fietsenparking fors uit. Alle supporters die met de fiets naar Den Dreef afzakken, ontvangen een gratis drankje! Als het niet mogelijk is om met de fiets naar het stadion te komen, vragen we om zoveel mogelijk te carpoolen.

“Alle supporters die met de fiets naar Den Dreef afzakken, ontvangen een gratis drankje!”

Naast mobiliteit heeft ook catering een grote impact op de ecologische voetafdruk. Om deze impact te reduceren serveren we naast de gebruikelijke hamburgers ook een vegetarisch alternatief in de hamburgerkramen rond het King Power at Den Dreef Stadion. De impact van een vegetarische hamburger is 20 keer lager dan een gewone hamburger. Onze business klanten krijgen een lekker en lokaal menu voorgeschoteld.

Naast duurzaamheid willen we voor, tijdens en na de wedstrijd tegen KV Mechelen ook focussen op innovatie. Bij OH Leuven streven we naar voortdurende vernieuwing, zowel op als naast het veld. Zo hebben we samen met onze fans en in samenwerking met Cronos, Raccoons en Stanno het derde wedstrijdshirt ontwikkeld. Via verschillende polls in onze app werd input van de fans gevraagd. Vervolgens werd met deze input en behulp van AI een wedstrijdshirt ontworpen. De spelers zullen in dit shirt aantreden tijdens deze laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

“Data en (top)voetbal zijn niet meer van elkaar weg te denken.”

Een laatste element waar we op inzetten is data. Data en (top)voetbal zijn niet meer van elkaar weg te denken. Door gegevens op een intelligente manier te analyseren, kan de club diepgaande inzichten verwerven in verschillende aspecten van het spel, zoals individuele spelersprestaties, teamdynamiek, tactische benaderingen en tegenstandersanalyse. Een deel van deze data zal voor, tijdens en na de wedstrijd tegen KV Mechelen op de sociale media van de club en live in het stadion op de grote schermen gedeeld worden om de supporters een extra beleving te gunnen.

Koop je abonnement