Club

Frédéric Van den Steen nieuwe CEO OH Leuven

Frédéric Van den Steen wordt de nieuwe CEO van OH Leuven. Van den Steen komt over van Beerschot en begint op maandag 29 april in zijn nieuwe rol bij OH Leuven.

De 53-jarige Frédéric Van den Steen heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende grote sportmerken. Zo was hij commercieel directeur bij JAKO, Joma Sport Belgium, Masita Sportswear en Jartazi Teamwear. Ook bij Brightboard was hij commercieel directeur. Sinds april 2021 was Van den Steen CEO bij Beerschot. Na drie jaar aan het roer bij de traditieclub uit Antwerpen maakt hij nu de overstap naar OH Leuven, dat sinds september naar een opvolger voor ex-CEO Peter Willems zocht.

Frédéric Van den Steen is zeer gelukkig met de aanstelling als CEO van OH Leuven. “Ik ben gecharmeerd door het vertrouwen dat de voorzitter en de raad van bestuur van OH Leuven mij willen geven. De keuze om naar Leuven te komen, is een weloverwogen beslissing waar ik niet over één nacht ijs gegaan ben. Ik geloof in het project van deze club en de steun van de eigenaars om een nieuwe cyclus op te starten. Met een nieuwe wind die niet raakt aan de identiteit van deze club, maar wel een ploeg op het veld zet waar de Leuvenaars trots op kunnen zijn.”

“Leuven staat voor mij synoniem met voetbal. OH Leuven is ondertussen al jaren een vaste waarde in het profvoetbal en heeft altijd kunnen rekenen op een trouwe achterban. De laatste jaren is de club enorm gegroeid naast het veld, waarbij er heel wat niet-sportieve medewerkers bij kwamen. Ik kijk er naar uit om met dat team aan de slag te gaan en samen met hen OH Leuven nog meer op de kaart te zetten,” besluit de nieuwe CEO van OH Leuven.

CEO-ad interim Chris Vandebroeck is tevreden dat de zoektocht naar een CEO is afgerond. “In de zoektocht naar een nieuwe CEO zijn we zeer nauwkeurig te werk gegaan en uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Frédéric Van den Steen. Van den Steen heeft veel ervaring en hij heeft de voorbije jaren uitstekend werk geleverd bij Beerschot. Ik heb alle vertrouwen dat Frédéric de juiste man is voor de verdere uitbouw van onze mooie club,” aldus Chris Vandebroeck.

Koop je abonnement