A-Team

Florian Miguel naar OH Leuven

De Franse linksachter Florian Miguel (26) komt transfervrij over naar OH Leuven. Hij speelde tot eind vorig seizoen voor SD Huesca, een club in de Spaanse LaLiga 2. Miguel tekent een overeenkomst voor twee seizoenen aan Den Dreef.

Florian Miguel begon te voetballen ES Bruges, de club van zijn geboortedorp. Op 9-jarige leeftijd stapte hij over naar Girondins de Bordeaux. Na een korte passage bij FCE Mérignac Arlac kwam Florian uiteindelijk bij Tours FC waar hij zijn debuut in het eerste elftal maakte. De verdediger speelde 112 wedstrijden voor FC Tours in de Ligue 2, waarin hij 12 doelpunten maakte en 4 assists gaf. In 2018 verhuisde Florian naar Nimes Olympique, dat net promoveerde naar de Ligue 1. Hij speelde 58 wedstrijden voor Nimes. In 2021 volgde een overstap naar het Spaanse SD Huesca. Florian speelde er 79 wedstrijden en scoorde er drie goals en gaf twee assists.

Coach Marc Brys is tevreden met de transfer. “Florian brengt veel ervaring en persoonlijkheid bij de groep. Hij beschikt over sterke verdedigende kwaliteiten en een goede passing game.”

Koop je abonnement