Club

Financieel resultaat OH Leuven seizoen 2020 – 2021

OH Leuven kondigt haar financieel resultaat van seizoen 2020-2021 aan, een seizoen dat een zware financiële impact kende door de corona pandemie en de terugkeer naar de Jupiler Pro League.

Voor het boekjaar 2020-2021 dat liep van 1 juli 2020 tot 30 juni 2021 werd een geconsolideerd verlies van 16.5 miljoen euro genoteerd.

Sinds de overname door King Power in 2017 werd er aanhoudend en substantieel geïnvesteerd in de club. De intentie is om door middel van structurele investeringen in de ploeg, de faciliteiten, de infrastructuur, de staf & organisatie en de Academy een duurzame eerste klasse club uit te bouwen. Afgelopen seizoen investeerde de club daarom aanzienlijk in de sportieve staf, extra-sportieve staf en infrastructuur (onder andere het veld in het King Power @ Den Dreef stadion) om klaar te zijn voor de sportieve uitdagingen op het hoogste niveau in het Belgische voetbal.

Dit financieel jaar werd vooral getekend door de terugkeer van de club op het hoogste niveau van het Belgische voetbal na de promotie aan het einde van het seizoen 2019-2020. Deze promotie zorgde, binnen het lange termijn financieel plan, voor bijkomende kosten en investeringen om de eerste ploeg te versterken. De unieke omstandigheden rond het einde van vorig seizoen en de promotie brachten enerzijds bijkomende kosten met zich door de noodzakelijke verlengingen van enkele spelerscontracten om klaar te zijn voor de uitgestelde terugwedstrijd van de promotiefinale. Anderzijds werd ook een substantieel deel van de inkomsten van de  TV rechten verminderd met eveneens de nodige financiële impact.

De corona pandemie had uiteraard ook een enorme impact op de inkomsten en kosten van de club. Alle abonneehouders werden gecompenseerd voor elke wedstrijd die ze niet konden bijwonen in het stadion als gevolg van de maatregelen van de overheid. Hierdoor kon de club jammer genoeg niet ten volle de vruchten plukken van de goeie prestaties op het veld. De club gebruikte ook geen enkele steunmaatregel van de overheid tijdens de pandemie. Niemand werd technisch werkloos en alle medewerkers van de club werden volledig betaald met eigen middelen en dit dankzij de steun van moederbedrijf King Power. De club bleef ook actief meerdere sociale projecten ondersteunen want net in moeilijke tijden hebben de mensen rond ons in de maatschappij de steun van onze club het hardste nodig.

De financiële situatie is desalniettemin onder controle. Op 31 december 2021 werd een nieuwe kapitaalsverhoging doorgevoerd om zo de continuïteit van de club te garanderen.

OH Leuven Voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha: “Net zoals alle voetbalclubs in België en zelfs wereldwijd, stonden we de laatste tijd voor enorme uitdagingen die niemand zelfs maar had durven voorspellen. We weken echter nooit af van onze lange termijn doelstellingen, namelijk van OH Leuven een competitieve en weerbare club te maken op het top niveau van het Belgische voetbal en een leidende positieve sociale impact blijven genereren op onze lokale maatschappij. Ik wil hierbij expliciet mijn dank richten tot onze supporters. Hun steun en actieve participatie was van vitaal belang om vooruitgang te kunnen boeken voor beide doelen. De passie en de liefde voor de club van onze fans zijn belangrijke pijlers waarop we het lange termijn succes willen uitbouwen.”

OH Leuven CEO Peter Willems: “Onze terugkeer in de Jupiler Pro League en de gevolgen van de Corona pandemie hebben onze financiële resultaten voor 2020/21 negatief beïnvloed.  De club en haar moeder bedrijf King Power blijven inzetten op vooruitgang en gestage groei om op termijn een duurzame club te zijn op het hoogste niveau binnen het Belgische voetbal.”

“OH Leuven blijft nog steeds een goed gerund en goed ondersteunde club die het potentieel heeft om op termijn duurzame successen te behalen voor onze supporters en de lokale maatschappij. Dit is mogelijk dankzij de  zekerheid van een voor 101% betrokken eigenaar met een lange termijnvisie.”

Koop je abonnement