Club

Financieel resultaat 2022 – 2023

OH Leuven kondigt haar financieel resultaat van seizoen 2022-2023 aan.

Voor het boekjaar 2022-2023, dat liep van 1 juli 2022 tot 30 juni 2023, werd een negatief geconsolideerd bedrijfsresultaat van 18.3 miljoen euro genoteerd.

Sinds de overname door King Power in 2017 werd er aanhoudend en substantieel geïnvesteerd in de club. De intentie blijft nog steeds om OH Leuven stap voor stap en door middel van structurele investeringen uit te bouwen tot een duurzame eersteklasser. Daarnaast willen we het negatief bedrijfsresultaat afbouwen door onder andere het verkopen van eigen opgeleide spelers.

Met de transfers van jeugdproducten Louis Patris en Mandela Keita zijn daar de voorbije seizoenen de eerste grote stappen in gezet. Echter zijn de transferinkomsten van Patris en Keita, maar ook andere winstgevende transfers zoals Casper De Norre, Ramos Mingo en Raz Shlomo nog niet vervat in dit resultaat. Daarnaast werd er geïnvesteerd in de vrouwenploeg en een professionele U23-ploeg, wat leidde tot een groter personeelsbestand.

De financiële situatie is volledig onder controle en wordt onderbouwd door de steun van de King Power Group. Op 31 december 2023 voerde eigenaar King Power International een nieuwe kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro door. De club beschikt hierdoor over een positief eigen vermogen. Deze kapitaalsverhoging, die leningen en interesten omzet in kapitaal, is een duidelijk bewijs van het duurzame en langetermijn engagement van King Power International.

Koop je abonnement