Fans

Fan van het eerste uur: Brian Houblon

In 2011 woonde Brian Houblon zijn eerste wedstrijd van OH Leuven bij. Nu, 12 jaar later, is hij één van de vaste capo's in de sfeertribune. Met veel plezier zette hij de afgelopen seizoenen de liedjes in de K in via zijn microfoon, maar volgend seizoen wisselt hij zijn zitje om naar een plekje in Tribune twee om daar een nieuw sfeervak op te starten.

“OH Leuven is een echte familieclub. De liefde groeit nog elke dag”, opent Brian. Al jaar en dag is hij grote supporter van onze club. Als achtjarige kwam hij met zijn toenmalige voetbalploeg van Kessel-Lo voor het eerst naar het King Power at Den Dreef stadion. “In mijn eerste match zag ik hoe OH Leuven het opnam tegen Club Brugge. Vanaf de wedstrijd daarna nam mijn neef me mee in de K. Hij was toen een vaste waarde in het sfeervak en zorgde dat ik er mee in rolde”, vertelt Brian.

“Op één thuiswedstrijd na heb ik altijd in de K gezeten”

“Iedereen is hier altijd welkom, ook in de sfeervakken. Eén van onze motto’s is dat we altijd respectvol blijven. We hebben veel sympathie voor andere clubs, en daarom houden we het altijd beschaafd.”

“Op één thuiswedstrijd na heb ik altijd in de K gezeten, maar volgend seizoen verhuis ik naar Tribune twee. Vroeger kwam ik naar de wedstrijden specifiek om voetbal te kijken, nu is het meer om sfeer te maken. Het sfeerniveau zat nog nooit zo hoog als afgelopen seizoen. We merken dat veel mensen naar de K willen verhuizen om het sfeervak te vervoegen. Daarom hebben we met een groepje besloten plaatsen vrij te maken in de K en naar vak 202 te verhuizen om daar een tweede spionkop te creëren. Op die manier kunnen de spelers naar twee sfeervakken spelen en hopelijk geeft ze dat een boost.”

“Het nieuwe sfeervak in Tribune twee is een experiment dat we komend seizoen willen uitproberen”

“Het nieuwe sfeervak in Tribune twee is een experiment dat we komend seizoen willen uitproberen”, gaat Brian verder. “Dat bevindt zich vlak naast de bezoekende supporters, dus de kans bestaat dat we door bepaalde clubs misschien overstelpt gaan worden. Maar afgelopen seizoen hebben we op awaydays laten zien dat we andere clubs kunnen wegzingen dus we gaan zeker ons mannetje kunnen staan.”

“Na de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gaat mijn stem afzien, maar nadien drink ik een thee met honing en gaat het snel beter zijn. De daaropvolgende wedstrijden ga ik daar geen last meer van hebben en kan ik blijven roepen”, lacht hij.

“Ik geniet ervan om elke wedstrijd opnieuw die microfoon te pakken en de sfeer in te zetten”

Brian doet er alles aan om er elke wedstrijd bij te zijn. “Er moet al veel gebeuren vooraleer ik niet aanwezig ben op een match. Ik heb dit jaar één uitwedstrijd gemist omdat ik op vakantie was. Alle andere thuis- en uitwedstrijden deed ik dienst als één van de capo’s. Ik geniet ervan om elke wedstrijd opnieuw die microfoon te pakken en de sfeer in te zetten”, verklaart hij. “Ook naar de wedstrijden van de damesploeg gaan we soms kijken omdat we sommige speelsters persoonlijk kennen, zoals Zenia Mertens.”

“Waarom ik zo’n grote fan ben van deze club? Omdat mijn voetbalidool hier al enkele jaren speelt. Mijn favoriete speler is al jaar en dag Pierre-Yves Ngawa. Waarom? Ik heb zelf ook gevoetbald en ik had ongeveer dezelfde speelstijl als hem. We spelen op dezelfde positie en voor zover ik weet, is Ngawa linksvoetig, net als mij. Het moment dat ik hem ontmoette en foto’s met hem kon maken, was dan ook fantastisch”, aldus Brian.

“Mijn leukste moment bij OH Leuven was in 2019 toen we de periodetitel op Virton wonnen. We hebben toen drie uur gereden en waren een hele dag weg, maar het was het zeker waard. 90 minuten lang voelde je de spanning. Die verdween als sneeuw voor de zon toen er werd afgefloten bij 0-1 in ons voordeel. Ik hoop dat we zo’n moment snel nog eens mogen meemaken”, besluit hij.

Koop je abonnement