fbpx
A-Team

Ewoud Pletinckx naar OH Leuven

Ewoud Pletinckx (21) stapt over naar OH Leuven. De jonge Belgische centrale verdediger komt over van SV Zulte Waregem en tekent een overeenkomst aan Den Dreef voor vier seizoenen.

Pletinckx zette zijn eerste voetbalstapjes bij de jeugd van KSV Geraardsbergen, KSV Zottegem en RFC Wetteren vooraleer in 2012 aan te sluiten bij de jeugd van SV Zulte Waregem. Daar maakte hij sinds 2018 deel uit van de A-kern. Pletinckx maakte op 19 januari 2019 zijn debuut in de eerste ploeg van Essevee in de wedstrijd tegen Antwerp FC. Vanaf het seizoen ’19-’20 was Ewoud een vaste waarde en in juli 2020 kreeg hij op 19-jarige leeftijd de aanvoerdersband bij Zulte Waregem.

Ewoud kwam in totaal 95 keer uit voor Essevee, waarvan 88 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Hij werd ook steevast opgeroepen voor de nationale jeugdselecties van België en maakt deel uit van de kern van de nationale U21, onder leiding van ex-OH Leuven coach Jacky Mathijssen. Ook bij de nationale jeugdploegen was Ewoud meermaals aanvoerder.

Coach Marc Brys is blij dat Ewoud voor OH Leuven koos. “Pletinckx is een centrale verdediger die ik al enkele jaren volg. Hij heeft op zijn jonge leeftijd al vier seizoenen ervaring in de Jupiler Pro League. Hij is een geboren leider en beschikt over een grote winnaarsmentaliteit. Met hem kiezen we voor jong, Belgisch en kwaliteit,” aldus een tevreden coach.

Ewoud trainde vandaag een eerste keer mee met de selectie van OH Leuven die vandaag op oefenstage vertrok naar het Nederlandse Horst.

Koop je abonnement