A-Team

Ewoud Pletinckx: “Met vertrouwen naar het volgende drieluik”

OH Leuven won gisteren met 2-0 van KVC Westerlo, na doelpunten van Thorsteinsson en Holzhauser. Wij spraken met Ewoud Pletinckx na de mooie overwinning tegen de promovendus.

“Ik ben zeer gelukkig. Twee overwinningen, twee clean sheats en zes punten,” opent een zichtbaar tevreden Ewoud Pletinckx. “Het ging niet altijd even gemakkelijk vandaag, maar iedereen heeft zijn job gedaan, zowel op offensief als defensief vlak. Zelfs als we onder druk stonden, probeerden we te voetballen van achteruit. We hebben een visie dat we altijd mooi en opbouwend voetbal willen brengen, zelfs als het wat minder gaat. We trainen daar veel op en als je dan ziet dat al het harde werk wordt beloond dan is dat mooi.”

OH Leuven start de competitie met een knappe zes op zes. Maar nu volgen er moeilijke wedstrijden tegen Antwerp, Club Brugge en Standard. “We wisten op voorhand dat die eerste twee wedstrijden heel belangrijk waren. We winnen beide wedstrijden, dus nu kunnen we met vertrouwen naar het volgende drieluik. Soms is het zelfs makkelijker voetballen tegen de grote ploegen. We moeten onze visie blijven doortrekken en wie weet volgen er nog meer mooie wedstrijden,” besluit de centrale verdediger.

Koop je abonnement