Women

Eurlings maakt wederoptreden tijdens ruime zege in Genk

OH Leuven Women wist op de voorlaatste speeldag van het seizoen met 2-5 te winnen op het veld van KRC Genk. Van Dijk (x3) en Zomers (x2) maakten de doelpunten en Eurlings haar eerste minuten na lang blessureleed.

“Zwartberg is een locatie die ons de laatste paar seizoenen niet goed lag, een sfeervolle plek waar Genk zijn vel altijd zeer duur verkoopt”, opent coach Jimmy Coenraets. “Een dolle openingsfase zorgde ervoor dat we snel afstand konden nemen van Genk. Via twee doelpunten van Van Dijk trokken we meteen het laken naar ons toe.”

“Na slecht uitverdedigen kregen we ook meteen de aansluitingstreffer, maar Van Dijk nam even later alle twijfels weg met haar derde in slechts acht minuten. Na het dolle openingskwartier volgden er wat slordigheden in het spel, waardoor we de kwaliteit van de eerste vijftien minuten niet meer terugvonden. We neutraliseerden het gevaar, maar waren zelf te slordig in ons eigen spel.”

Invalbeurt Eurlings

Na de pauze vond Zomers tweemaal de weg naar doel. “De tweede helft begon net zoals de eerste met hevige regenval. Na een corner vond Zomers het net. Het lukte haar om de bal in doel te verwerken aan de tweede paal. Een paar minuten later kon ze de bal ook na een uitgespeelde actie in doel verwerken.”

“1-5, wat daarop volgde was wellicht het mooiste moment van de avond. Hannah Eurlings die in september uitviel met een kruisbandblessure mocht haar wederoptreden maken en dat deed ze goed ook. Enkele minuten na haar wissel was ze bijna goed voor de 1-6.”

Goed gevoel

Uiteindelijk werd 2-5 de eindstand. “Na heel wat wissels ging het tempo wat liggen en speelden we de wedstrijd uit. Een slordige verdedigende actie zorgde in de slotminuut nog voor een strafschop voor Genk, die Vanzeir wist om te zetten.”

“Het deed deugd te zien dat het team zorgeloos kon voetballen. Zonde als je ziet hoe snel we nu terug aanvallend gevaarlijk konden zijn en ook makkelijk het net terug vonden. Het is de laatste week samen met dit team, belangrijk deze op een goede manier af te sluiten en zo de fans maar ook de speelsters de vakantie te laten ingaan met een goed gevoel.”

Doelpunten: 1′ Van Dijk (0-1), 4′ Van Dijk (0-2), 5′ Vandersanden (1-2), 8′ Van Dijk (1-3), 57′ Zomers (1-4), 60′ Zomers (1-5), 88′ Vanzeir (2-5, strafschop).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Mertens, Zomers (80′ Marinucci), Detruyer (71′ Priem), Ampoorter (80′ Carravetta), Reynders (61′ Eurlings), Kuijpers, Van Dijk, Janssen, Veefkind (71′ Van Der Linden), Van Besauw.

Koop je abonnement