A-Team

Eerste zomertransfer voor OH Leuven

De achttienjarige Ezechiel Banzuzi is de eerste zomertransfer van OH Leuven. Hij komt over van NAC Breda en tekent een overeenkomst voor drie seizoenen aan Den Dreef.

Ezechiel Banzuzi is een Nederlandse centrale middenvelder met Congolese roots. Hij kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Banzuzi speelde in de jeugd voor VVGZ en NAC Breda. Hij maakte in oktober 2021 als zestienjarige zijn debuut in de eerste ploeg van NAC. Sindsdien speelde hij al 59 wedstrijden voor NAC Breda waarin hij zeven keer scoorde en vier assists gaf.

Afgelopen seizoen speelde Banzuzi zich in de kijker in de Keuken Kampioen Divisie bij onze noorderburen en speelde er mee in 31 competitiewedstrijden en 4 play-off wedstrijden. Ezechiel is ook jeugdinternational voor Oranje. In 2021 scoorde hij meteen bij zijn debuut bij de U17. Hij komt ondertussen voor de U18 uit waar hij in vijf wedstrijden zeven keer de netten deed trillen.

Coach Marc Brys is tevreden dat de eerste versterking er is. “We zien Banzuzi als een toekomstige sterkhouder voor ons team. We zijn blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor ons te tekenen. We kijken er naar uit om hem verder te laten ontwikkelen bij onze club.” Banzuzi sluit vandaag meteen aan op training.

Koop je abonnement